Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακρόν: Επιμόρφωση ανέργων για αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας

Μακρόν: Επιμόρφωση ανέργων για αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας

«Κάποιος έχει τριπλάσιες πιθανότητες να μείνει άνεργος όταν δεν έχει προσόντα. Επομένως, η πραγματική προστασία, δεν είναι απλώς να αποζημιώνουμε αυτόν που μένει άνεργος, κάτι που προφανώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αλλά (...) κυρίως να τον επιμορφώνουμε" τόνισε ο Μακρόν, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνησή του θα επενδύσει μέσα σε μια πενταετία περίπου 15 δισ. ευρώ για το σκοπό αυτό. Σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας είπε ότι τα οφέλη θα φανούν στα επόμενα δύο χρόνια.

«Κάποιος έχει τριπλάσιες πιθανότητες να μείνει άνεργος όταν δεν έχει προσόντα. Επομένως, η πραγματική προστασία, δεν είναι απλώς να αποζημιώνουμε αυτόν που μένει άνεργος, κάτι που προφανώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αλλά (…) κυρίως να τον επιμορφώνουμε» τόνισε ο Μακρόν, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνησή του θα επενδύσει μέσα σε μια πενταετία περίπου 15 δισ. ευρώ για το σκοπό αυτό.

Σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας είπε ότι τα οφέλη θα φανούν στα επόμενα δύο χρόνια.

«Η ανεργία επί του παρόντος μειώνεται. Θα δείτε τα αποτελέσματα από τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται τώρα από την κυβέρνηση σε ενάμιση με δύο χρόνια» είπε, στην πρώτη ζωντανή συνέντευξή που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1 μετά την εκλογή του στην προεδρία, τον περασμένο Μάιο.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο Μακρόν είχε υποσχεθεί ότι θα μειώσει την ανεργία από το 9,5% στο 7%.

Προκειμένου να μειωθεί η ανεργία, ο πρόεδρος επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη να εκπαιδευτούν οι άνεργοι. «Κάποιος έχει τριπλάσιες πιθανότητες να μείνει άνεργος όταν δεν έχει προσόντα. Επομένως, η πραγματική αλλαγή σε αυτό το θέμα, η πραγματική προστασία, δεν είναι απλώς να αποζημιώνουμε αυτόν που μένει άνεργος, κάτι που προφανώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αλλά (…) κυρίως να τον επιμορφώνουμε», συνέχισε.

«Πρέπει να καταρτίζουμε περισσότερο τους ανέργους», επέμεινε, υπενθυμίζοντας ότι οι μακροχρόνια άνεργοι συχνά είναι «άνδρες και γυναίκες που δεν έχουν την κατάρτιση που θα τους επέτρεπε» να βρουν δουλειά.

Υπενθύμισε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα επενδύσει μέσα σε μια πενταετία περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ για την επιμόρφωση των νέων, των ανειδίκευτων και των μακροχρόνια ανέργων.

Ο πρόεδρος υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει από τον Μάιο. «Η εντολή μου είναι να ενεργήσω με αποφασιστικότητα, ώστε στο τέλος κάθε Γαλλίδα και κάθε Γάλλος να έχει μια αξιοπρεπή ζωή. Αυτός είναι ο στόχος μου», είπε.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024