Νετανιάχου: Η Χαμάς πρέπει να καταθέσει τα όπλα και να αναγνωρίσει το Ισραήλ
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε την Πέμπτη ότι οποιαδήποτε συμφωνία συμφιλίωσης των Παλαιστινίων θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις διεθνείς συνθήκες και τους όρους που έχει θέσει το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης και της αναγνώρισης του κράτους του Ισραήλ.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε την Πέμπτη ότι οποιαδήποτε συμφωνία συμφιλίωσης των Παλαιστινίων θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις διεθνείς συνθήκες και τους όρους που έχει θέσει το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης και της αναγνώρισης του κράτους του Ισραήλ.
«Το Ισραήλ θα εξετάσει τις εξελίξεις επί του πεδίου και θα πράξει αναλόγως» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, σημειώνοντας ότι η Χαμάς θα πρέπει επίσης να καταθέσει τα όπλα.
Την ίδια άποψη, ότι δηλαδή η Χαμάς θα πρέπει να αναγνωρίσει το Ισραήλ και να καταθέσει τα όπλα, εξέφρασε λίγο νωρίτερα και ένας υψηλόβαθμος ισραηλινός αξιωματούχος, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.
Ο Νετανιάχου προειδοποίησε επίσης ότι η συμφιλίωση μεταξύ της Φάταχ και της Χαμάς θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία ειρήνευσης με το Ισραήλ. «Το Ισραήλ αντιτίθεται σε κάθε μορφή συμφιλίωσης στην οποία η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς δεν θα καταθέσει τα όπλα και δεν θα πάψει τη μάχη της για την καταστροφή του Ισραήλ», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κόντρα Χατζηβασιλείου με Νταβούτογλου για το Κυπριακό: «Έχουμε εισβολή από το 1974»
- EuroCup: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Άρη στη νέα διοργάνωση
- Ποιες είναι οι περιοχές με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα ακίνητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442