Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερώτηση Λοβέρδου σε Κουρουμπλή για το τσιγαράδικο στην Παλαιόχωρα

Ερώτηση Λοβέρδου σε Κουρουμπλή για το τσιγαράδικο στην Παλαιόχωρα

Για την εξέλιξη της υπόθεσης του ακινητοποιημένου πλοίου στο λιμάνι της Παλαιοχώρας Χανίων, ζητεί να ενημερωθεί, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος.

Για την εξέλιξη της υπόθεσης του ακινητοποιημένου πλοίου στο λιμάνι της Παλαιοχώρας Χανίων, ζητεί να ενημερωθεί, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος, με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Σας έχω ήδη υποβάλει δύο γραπτές ερωτήσεις για το λαθρεμπόριο τσιγάρων και ειδικά για το πλοίο που βρίσκεται ακόμη στην Παλαιοχώρα Χανίων. Οι απαντήσεις σας αλλά και οι επί του θέματος δημόσιες παρεμβάσεις σας δεν ήταν στην ίδια κατεύθυνση και λογική με τις αντίστοιχες άλλων υπουργείων (Δικαιοσύνης, Οικονομικών), καθώς και με τις διαπιστώσεις των τελωνειακών αρχών» αναφέρει εκ προοιμίου ο κ. Λοβέρδος και υπογραμμίζει ότι «μετά από αδράνεια δέκα και πλέον μηνών, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα αναρωτιούνται τι ακριβώς έχει συμβεί στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου από τη μία πλευρά εντοπίζεται σκαστή λαθρεμπορία τσιγάρων -και τα έσοδα που χάνει το Δημόσιο από τη λαθρεμπορία τσιγάρων είναι τα περισσότερα από κάθε άλλο είδος λαθρεμπορίας ακόμη και του πετρελαίου- και από την άλλη πλευρά η ελληνική κυβέρνηση εκδηλώνει αμηχανία και απροθυμία λήψης των κατάλληλων μέτρων».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλείται να απαντήσει αν το καράβι με τα λαθραία συγκεκριμένης ελληνικής εταιρείας, βρίσκεται πράγματι ακόμη στην Παλαιοχώρα Χανίων και γιατί «οι ελληνικές κυβερνητικές Αρχές σφυρίζουν αδιάφορα, προσπαθώντας να εγκαταλείψουν το θέμα στη ρουτίνα και τη λήθη».

Ο υπουργός καλείται επίσης να ενημερώσει «αν έχει κάποια πολιτική δέσμευση ή πολιτικό φόβο και δεν έχει καλέσει την εταιρεία να δώσει εξηγήσεις για κρίσιμα θέματα που αφορούν τη συγκεκριμένη περίπτωση λαθρεμπορίας, αγνοώντας πως η αδράνεια αυτή μπορεί να παρακολουθείται και από διωκτικές αρχές εκτός συνόρων στο βαθμό που η υπόθεση είναι διεθνώς γνωστή».

in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024