Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τη Χρυσή Αυγή καταγγέλλει για τον ξυλοδαρμό αφισοκολλητή η ΠΕΝΕΝ

Την επίθεση σε κλιμάκιο αφισοκολλητών στον Πειραιά από ομάδα αγνώστων, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ, υποστηρίζοντας πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή.

Την επίθεση σε κλιμάκιο αφισοκολλητών στον Πειραιά από ομάδα αγνώστων, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η οποία καταγγέλλει πως ομάδα περίπου 10-12 ατόμων που επέβαιναν σε μηχανές, τα ξημερώματα επιτέθηκαν σε αφισοκολλητές που τοποθετούσαν αφίσες για την εκδήλωση της ΠΕΝΕΝ με θέμα την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ συνέβη έξω από τον Οίκο Ναύτη, όπου αρχικά με απειλές και εν συνεχεία χρησιμοποιώντας σωματική βία τραυμάτισαν έναν εκ των αφισοκολλητών.

«Η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες σε διάφορες λαϊκές γειτονιές και συνοικίες όπως είναι ο Ασπρόπυργος, το Πέραμα, ο Πειραιάς κ.λπ.» καταγγέλλουν οι Ναυτικοί, τονίζοντας πως «δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω από την συμμετοχή και τη δράση τους στο αντιφασιστικό κίνημα», αλλά αντίθετα, θα εντείνουν τον αγώνα τους για την πολιτική και ιδεολογική απομόνωσή της νεοφασιστικής οργάνωσης.

Τέλος, η Ένωση καλεί τα συνδικάτα να λάβουν αποφασιστική θέση ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις και να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να κλείσουν τα γραφεία της ΧΑ που αποτελούν ορμητήρια ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024