
Τη Χρυσή Αυγή καταγγέλλει για τον ξυλοδαρμό αφισοκολλητή η ΠΕΝΕΝ
Την επίθεση σε κλιμάκιο αφισοκολλητών στον Πειραιά από ομάδα αγνώστων, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ, υποστηρίζοντας πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή.
Την επίθεση σε κλιμάκιο αφισοκολλητών στον Πειραιά από ομάδα αγνώστων, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η οποία καταγγέλλει πως ομάδα περίπου 10-12 ατόμων που επέβαιναν σε μηχανές, τα ξημερώματα επιτέθηκαν σε αφισοκολλητές που τοποθετούσαν αφίσες για την εκδήλωση της ΠΕΝΕΝ με θέμα την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.
Το περιστατικό, σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ συνέβη έξω από τον Οίκο Ναύτη, όπου αρχικά με απειλές και εν συνεχεία χρησιμοποιώντας σωματική βία τραυμάτισαν έναν εκ των αφισοκολλητών.
«Η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες σε διάφορες λαϊκές γειτονιές και συνοικίες όπως είναι ο Ασπρόπυργος, το Πέραμα, ο Πειραιάς κ.λπ.» καταγγέλλουν οι Ναυτικοί, τονίζοντας πως «δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω από την συμμετοχή και τη δράση τους στο αντιφασιστικό κίνημα», αλλά αντίθετα, θα εντείνουν τον αγώνα τους για την πολιτική και ιδεολογική απομόνωσή της νεοφασιστικής οργάνωσης.
Τέλος, η Ένωση καλεί τα συνδικάτα να λάβουν αποφασιστική θέση ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις και να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να κλείσουν τα γραφεία της ΧΑ που αποτελούν ορμητήρια ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.
in.gr
- Ολοκληρώθηκε το 28ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης: Καμία δημοκρατία δεν είναι ασφαλής όταν η εξουσία δεν ελέγχεται
- Τροχαίο με την εμπλοκή λεωφορείου και δύο ΙΧ στον Πειραιά – Δύο τραυματίες
- Σοβαρό τροχαίο στη Μεσαρά: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή
- Ζέλσον στο «in» μετά το φιλικό με τη Λέουβεν: «Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα γίνεται όλο και καλύτερος» (vid)
- Οι Βig Tech χρηματοδοτούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι εταιρείες τσιπ… κερδίζουν
- Ματ Ντέιμον και Λουτσιάνα Μπαρόσο – Γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ, είναι 20 χρόνια μαζί
- Φωτιά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Γαλατά
- Το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Τζόλης σε φιλικό (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442