Οι διακρατικές σχέσεις στη συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Σέρβο πρέσβη
Η πορεία των παραδοσιακά στενών ελληνοσερβικών σχέσεων συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα, Ντούσαν Σπασόζεβιτς.
Η πορεία των παραδοσιακά στενών ελληνοσερβικών σχέσεων συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα, Ντούσαν Σπασόζεβιτς.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πηγές από τη Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίστηκε η αμοιβαία βούληση για την περαιτέρω ενδυνάμωση και αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο Σέρβος πρέσβης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε προς αυτήν την κατεύθυνση η προ περίπου ενός έτους επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Βελιγράδι. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε την προσήλωσή του στην προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Σερβίας.
Επίσης, τονίστηκε η βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας σε επίπεδο κομμάτων, μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, του οποίου ηγείται ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντερ Βούσιτς, ενώ έγινε επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων