Ανησυχία ΗΠΑ για το ενδιαφέρον Σαουδικής Αραβίας να αγοράσει νέα οπλικά συστήματα
Το ενδιαφέρον της Σαουδικής Αραβίας να αγοράσει οπλικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, προκαλεί ανησυχία στις ΗΠΑ, δήλωσε στο TASS η επίσημη εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Μισέλ Μπαλντανζά.
Το ενδιαφέρον της Σαουδικής Αραβίας να αγοράσει οπλικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, προκαλεί ανησυχία στις ΗΠΑ, δήλωσε στο TASS η επίσημη εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Μισέλ Μπαλντανζά.
«Νιώθουμε ανησυχία με αφορμή την απόκτηση του συστήματος S-400, επειδή έχουμε υπογραμμίσει αρκετές φορές τη σημασία που έχει να διατηρηθεί η επιχειρησιακή συμβατότητα με τα οπλικά συστήματα των ΗΠΑ και των άλλων χωρών στην περιοχή, όταν υλοποιούνται προγράμματα που αφορούν σημαντικές αγορές οπλικών συστημάτων. Αυτή η συμβατότητα είναι αναγκαία για να αντιμετωπισθούν οι κοινές απειλές» υπογράμμισε η ίδια.
Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου παρατήρησε, επίσης, ότι «οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία έχουν σταθερές σχέσεις στον τομέα της αγοράς οπλικών συστημάτων».
Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμτίρι Ρογκόζιν είχε ανακοινώσει ότι το Ριάντ δείχνει ενδιαφέρον για την αγορά των S-400.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Kommersant, στις συνομιλίες που έγιναν σε επίπεδο κορυφής στην Μόσχα, υπήρξε συμφωνία επί της αρχής για την αγορά των οπλικών συστημάτων S-400, παρότι προς το παρόν δεν υπάρξει διατύπωση συμφωνίας. Σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας, οι σαουδάραβες στρατιωτικοί δείχνουν ενδιαφέρον για τουλάχιστον τέσσερις συστοιχίες S-400 αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Την προηγούμενη της επίσκεψης του Σαουδάραβα βασιλιά στην Μόσχα, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίδερ Νάουερτ, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα , αν η Ουάσιγκτον ανησυχεί με την επίσκεψη του Σαουδάραβα μονάρχη στην Μόσχα, παρατήρησε ότι «πρόκειται για διπλωματία».
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η έκθεση All Eyes on Palestine στην Αθήνα – Η σύγχρονη τέχνη ως εργαλείο αντίστασης
- Αποκαθίσταται ιστορικό κτίριο της Κέρκυρας
- Τι πρέπει να πληρωθεί στην Εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου
- Ραγδαίες εξελίξεις στο φονικό στη Φοινικούντα: Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη και ο επιχειρηματίας φίλος του
- Ρατσισμός, fake news και χορός YMCA: Στην τελευταία του ομιλία ο Τραμπ επιστρέφει στις προεκλογικές του τακτικές
- Daikin Altherma 4 H: Η αντλία θερμότητας νέας γενιάς που αναβαθμίζει τον χώρο μας σε ένα αποδοτικό και άνετο περιβάλλον
- Μαρόκο: Φονική κατάρρευση κτιρίων – Τουλάχιστον 22 νεκροί και 16 τραυματίες
- Δήμος Αναστασιάδης: «Η 2η εγκυμοσύνη της Τζένης ήταν σοκαριστική, ο γιατρός μας το είχε απαγορεύσει»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442