Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κεντροαριστερά: Κινητικότητα υποψηφίων με ανοικτή ακόμη ημερομηνία εκλογών

Κεντροαριστερά: Κινητικότητα υποψηφίων με ανοικτή ακόμη ημερομηνία εκλογών

Με εκκρεμή την τελική ημερομηνία των εκλογών αλλά με το μέτωπο της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας που αποτέλεσε πεδίο εντάσεων να έχει κλείσει μετά τη μη ευόδωση της νέας πρωτοβουλίας του Σταύρου Θεοδωράκη, οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς κλιμακώνουν τον προεκλογικό τους αγώνα.

Με εκκρεμή την τελική ημερομηνία των εκλογών αλλά με το μέτωπο της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας που αποτέλεσε πεδίο εντάσεων να έχει κλείσει μετά τη μη ευόδωση της νέας πρωτοβουλίας του Σταύρου Θεοδωράκη, οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς κλιμακώνουν τον προεκλογικό τους αγώνα.

Η έξοδος από το τούνελ των διαδικαστικών και η επικέντρωση στην πολιτική μάχη, αναμένεται να οριστικοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα.

Ο Νίκος Αλιβιζάτος αναμένει τις απαντήσεις των εταιριών που έχουν αναλάβει την on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων για τον χρόνο που απαιτείται για την τεχνική προετοιμασία της διαδικασίας και αμέσως μετά σε συνεννόηση με τους υποψηφίους αρχηγούς θα καθορίσουν την τελική ημερομηνία των εκλογών που όπως όλα δείχνουν να πραγματοποιηθούν, το νωρίτερο στο τέλος Νοεμβρίου. Τα υπόλοιπα διαδικαστικά ζητήματα φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί.

Οι πολίτες θα ψηφίσουν σε 1.500 εκλογικά τμήματα, το ζήτημα των εκλογικών κέντρων στο εξωτερικό έχει συμφωνηθεί σε μεγάλο βαθμό ενώ η αναζήτηση, από την επιτροπή Αλιβιζάτου, των εθελοντών που θα συνδράμουν στην εκλογική διαδικασία, συναντά μεγάλο ενδιαφέρον.

Την ίδια ώρα τα επιτελεία των υποψηφίων, εν αναμονή και της τελικής ημερομηνίας των εκλογών αναπροσαρμόζουν τους σχεδιασμούς τους προσθέτοντας στην προεκλογική περίοδο ένα ακόμα μήνα.

Η Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί το Σάββατο τους νομούς Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων και την Κυριακή το νομό Θεσσαλονίκης. Η κυρία Γεννηματά θα μιλήσει την Δευτέρα στην συνεδρίαση του κεντρικού συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά την οποία αναμένεται να ασκήσει αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση.

Με σύνθημα «Βαρέθηκες τους μονόλογους; Συζητάμε με τον Σταύρο», ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκινά την περιοδεία του στην Πάτρα και στον Πύργο το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο σε ανοιχτή συνάντηση στην Πάτρα, θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα πολιτών, φίλων, στελεχών, δημοσιογράφων και εκπροσώπων των τοπικών φορέων της περιοχής. Την Κυριακή θα επισκεφτεί τον Πύργο, όπου θα πραγματοποιηθεί μια αντίστοιχη ανοιχτή συνάντηση με πολίτες στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης.

Στην Κρήτη, στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου περιοδεύει ο Νίκος Ανδρουλάκης που θα πραγματοποιήσει ομιλίες, συναντήσεις με τοπικούς φορείς και πολίτες και συνεντεύξεις τύπου. Ο ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ, επανέφερε στην πρόταση του για την υιοθέτηση και από την Ελλάδα του μοντέλου της Κύπρου για τα «κόκκινα» δάνεια σε όσους δανειολήπτες χτυπήθηκαν από την κρίση και δεν μπορούν να πληρώσουν. Ζητά να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να εξαγοράσουν το δάνειο τους πριν αυτό πωληθεί σε funds. «Όσοι δεν άντεξαν με τίμιο τρόπο, όχι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, έχουν 90% πιθανότητες να μην αποτύχουν αν τους δοθεί δεύτερη ευκαιρία. Άλλωστε, γνωρίζει η Τράπεζα της Ελλάδας ποιοι έχουν πληρώσει δόσεις και ποιοι έχουν πάρει θαλασσοδάνεια», ανέφερε.

Ο Γιάννης Μανιάτης, που συνεχίζει τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα, θα παρουσιάσει την Τετάρτη τις θέσεις του για ένα σύγχρονο Σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα και τις Προγραμματικές του προτάσεις για ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο. Ο κ. Μανιάτης εστιάζει το πρόγραμμα του στην δυνατότητα της χώρας να παράξει νέο πλούτο αξιοποιώντας τα ενεργειακά της κοιτάσματα και την δημόσια περιουσία.

in.gr

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024