Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κικίλιας: Η ΝΔ σηκώνει το βάρος των μεγάλων αποφάσεων και στόχων

Κικίλιας: Η ΝΔ σηκώνει το βάρος των μεγάλων αποφάσεων και στόχων

«Παράταξη που σηκώνει το βάρος των μεγάλων αποφάσεων και στόχων» χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ο Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως έχει όραμα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που σηκώνει το βάρος των μεγάλων αποφάσεων και στόχων» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας πως το μεγάλο διακύβευμα για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι να ευημερίσουν οι πολίτες και να βγει η χώρα από την κρίση.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Κικίλιας, για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε στη Θεσσαλονίκη το όραμά του που βασίζεται σε τρεις άξονες: Τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας με έκρηξη επενδύσεων, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την απόλυτη στήριξη στους νέους.

Από τη Νίκαια η νέα πορεία της ΝΔ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε σ το συνέδριο του κόμματος, επισημαίνοντας ότι η πορεία ξεκινά από τη Νίκαια με το προσυνέδριο που θα διαμορφώσει μία ευρεία συμμαχία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών. «Πιστός στις δεσμεύσεις του, ο κ. Μητσοτάκης ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία» τόνισε ο κ. Κικίλιας και συμπλήρωσε πως «στη Νίκαια θα συναντηθούν εκπρόσωποι του κόσμου της εργασίας, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των επιχειρήσεων, που θα μοιραστούν το όραμά μας».

Όπως σημείωσε ο κ. Κικίλιας, μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή της Νίκαιας, που πλήττεται από τη ανεργία και την υποαπασχόληση, και πρόσθεσε ότι «στη μετάβαση για μία νέα Ελλάδα δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω». «Περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι συμμετέχουν ήδη στον προσυνεδριακό διάλογο, απαντώντας στα ερωτηματολόγια που έχουν διατεθεί διαδικτυακά. Πάνω από 85% είναι υπέρ μίας πολιτικής προσέλκυσης επενδύσεων και όχι υπέρ μίας επιδοματικής πολιτικής» πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση μπλοκάρει τις επενδύσεις

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας μπλοκάρει τις επενδύσεις, υπερφορολογεί, είναι ο υπεύθυνος της γενιάς των 360 ευρώ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει και μπορεί να φέρει δουλειές, ξέρει και μπορεί να μειώσει τη φορολογία, γιατί οι Έλληνες μπορούν και αξίζουν καλύτερα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Σχετικά με την επένδυση του Ελληνικού και τη θέση του ΚΑΣ, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι η ΝΔ δεν προτείνει τίποτε άλλο από το να εφαρμόσει η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Όπως υπογράμμισε, «δεν χρειάζεται να είναι μνημονιακή υποχρέωση για να προχωρήσει μία επένδυση που δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο ότι είναι υπέρ των επενδύσεων, ενώ στην πραγματικότητα τις μπλοκάρει».

«Υπάρχει σειρά δηλώσεων στελεχών της που είναι εναντίον της επένδυσης. Δεν υπάρχει καμία επένδυση στη χώρα που η κυβέρνηση να μην έχει καθυστερήσει», κατέληξε.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, καλώντας τον να απολογηθεί για τον «αντισυνταγματικό νόμο του».

Ερωτηθείς τι απαντά στον κ. Παππά -ο οποίος κάλεσε τα κόμματα να πάρουν θέση για την προσφυγή των ιδιοκτητών των καναλιών στο ΣτΕ- ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Έχουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση για την αδειοδότηση των καναλιών, η οποία περιλαμβάνει την πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος. Το ΕΣΡ θα κρίνει. Σεβαστά είναι και τα αποτελέσματα των αποφάσεων, αλλά και οι άμυνες όλων. Καλό θα ήταν ο υπουργός-καναλάρχης, αποτυχημένος σε όλα, να απολογηγεί για τον αντισυνταγματικό νόμο του. Μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει, αλλά, αντίθετα, είναι επιθετικός. Για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι εντός και εκτός χώρας, εκτός από τον ίδιο».

Επίσης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα των συντάξεων, με αφορμή το προσχέδιο του προϋπολογισμού, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση καθυστερεί την έκδοση νέων συντάξεων και εμπαίζει τους ανθρώπους αυτούς που περιμένουν. Έχει κηρύξει στάση πληρωμών, αφού οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες έχουν ξεπεράσει τα 6,5 δισ. ευρώ. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού έχει νέα μέτρα. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος λόγος να πανηγυρίζει».

Καταλήγοντας, ο κ. Κικίλιας σχολίασε τη στοχοποίηση του καθηγητή της Παντείου, Άγγελου Συρίγου, χαρακτηρίζοντάς την «άκρως φασιστική», προσθέτοντας: «Αναρωτιόμαστε τι κάνει η οργανωμένη Πολιτεία γι’ αυτό. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τι κάνει, εισαγγελέας θα παρέμβει;».

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024