![Πεντάστερο το Range Rover Velar στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP [Video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2017/10/29418406_486122.jpg)
Πεντάστερο το Range Rover Velar στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP [Video]
Το μεσαίο SUV των Βρετανών κατέκτησε την κορυφαία διάκριση της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αρχής δοκιμών πρόσκρουσης, σημειώνοντας υψηλές βαθμολογίες σε όλες τις εξεταζόμενες κατηγορίες.
Με την κορυφαία διάκριση του EuroNCAP, αξιολογήθηκε η πιο πρόσφατη άφιξη στην γκάμα των Βρετανών.
Το Velar βαθμολογήθηκε με 93% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβαινόντων με μοναδικές παρατηρήσεις την οριακή προστασία που προσφέρει για τον θώρακα των πίσω επιβατών σε ενδεχόμενο μετωπικής σύγκρουσης.
Οριακή χαρακτηρίστηκε επίσης και η προστασία του αυχένα των πίσω επιβαινόντων σε ενδεχόμενο οπίσθιας σύγκρουσης. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι η υψηλότερη βαθμολογία που έχει σημειωθεί στην κατηγορία διαμορφώνεται σε 96% (VW Tiguan), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απόδοση του βρετανικού SUV.
Υψηλή ήταν η βαθμολογία του Velar, και στην κατηγορία προστασίας παιδιών όπου αξιολογήθηκε με 85% και μοναδική ένσταση, τα ποσοστά προστασία του αυχένα παιδιού ηλικίας 10 ετών κατά την προσομοίωση σύγκρουσης με παραμορφούμενο εμπόδιο υπό γωνία.
Ιδιαίτερα υψηλή με δεδομένη την κατηγορία θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί η βαθμολογία του στην κατηγορία προστασίας πεζών όπου απέσπασε 74% συνεπικουρούμενης της σχεδίασης του μπροστινού τμήματος, της ζώνης παραμόρφωσης του καπό αλλά και την παρουσία συστήματος αυτόνομης πέδησης με αποτελεσματική λειτουργία ανίχνευσης πεζών στον εξοπλισμό του.
Τέλος, ικανοποιητική ήταν η απόδοση του και στην κατηγορία όπου βαθμολογούνται τα περιφερειακά συστήματα ασφάλειας, αποσπώντας 72% χάρη στην αποτελεσματικότητα του συστήματος αυτόνομης πέδησης που διαθέτει στον εξοπλισμό του με εύρος λειτουργίας από 5-85 χλμ./ώρα και το οποίο κατάφερε να αποτρέψει το ενδεχόμενο σύγκρουσης ή να μετριάσει σημαντικά τις επιπτώσεις του σε όλες τις διαδικασίες προσομοίωσης.
auto.in.gr
- Την ενίσχυση των ΟΤΑ ζητά η Μιλένα Αποστολάκη – «Χιλιάδες εργαζόμενοι σε ομηρεία και εργασιακή ανασφάλεια»
- Ανησυχία για τον Ντέρι της Τσέλσι: Έπεσε στο έδαφος με το κεφάλι και αποχώρησε με φορείο (vid)
- Όταν οι Metallica ήρθαν για πρώτη φορά στην Αθήνα το 1993
- ΗΠΑ: «Προσωρινή παρέκκλιση» η υψηλή τιμή του πετρελαίου – Καλεί την Κίνα να βοηθήσει στο άνοιγμα του Ορμούζ
- ΟΗΕ: Οι γυναίκες πληρώνουν (πάλι) το τίμημα από το αυξανόμενο χρέος
- On-Field Capers à la Italiana: What Connects Three Championship Derbies of Shame (videos)


