Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Λας Βέγκας έφτασε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο Λας Βέγκας έφτασε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο Λας Βέγκας, με σκοπό να συμπαρασταθεί στους πληγέντες από το μακελειό της Κυριακής.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο Λας Βέγκας, με σκοπό να συμπαρασταθεί στους πληγέντες από το μακελειό που προκάλεσε ο Στίβεν Πάντοκ.

Η επίθεση στο Λας Βέγκας, που έλαβε χώρα την Κυριακή το βράδυ και που άφησε πίσω της 58 νεκρούς και πάνω από 500 τραυματίες, χαρακτηρίστηκε ως η πιο αιματηρή πολύνεκρη επίθεση στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ.

Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στο αεροδρόμιο ΜακΚάραν και ο Ντόναλντ Τραμπ συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μελάνια.

Αναμένεται να συναντηθεί με κάποια από τα θύματα της επίθεσης.

«Είναι κάτι πολύ λυπηρό» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Νεβάδα.

«Θα τιμήσουμε τα θύματα της επίθεσης και θα συναντήσουμε τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν εξαιρετική δουλειά σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Η επίσκεψη του Τραμπ στο Λας Βέγκας έρχεται μετά το ταξίδι του στο Πουέρτο Ρίκο, το οποίο επλήγη σε μεγάλο βαθμό από τον τυφώνα Μαρία.

Τι αναμένει το Λας Βέγκας από την επίσκεψη Τραμπ;

Σε μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στη σύγχρονη ιστορία της Αμερικής, πολλοί είναι όσοι ζητούν από τον αμερικανό πρόεδρο απαντήσεις.

«Δεν έχει να κάνει με τα όπλα. Έχει να κάνει με τους ανθρώπους πίσω από τα όπλα» τονίζει υπάλληλος σε εστιατόριο γρήγορου φαγητού, που προσπάθησε να βοηθήσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε, κατά τη διάρκεια της επίθεσης. «Πρέπει να γίνονται έλεγχοι ψυχικής κατάστασης σε όσους αγοράζουν όπλα».

Οι θέσεις του για αυστηρούς ελέγχους σε ανθρώπους με ψυχικές παθήσεις, έρχονται σε αντίθεση με όσα έκανε ο Τραμπ έως τώρα, υποστηρίζει.

«Δεν είναι αυτό που κάνει το όπλο μόνο του, αλλά το μυαλό πίσω αυτό» εξηγεί ένας ψηφοφόρος του Τραμπ, ενώ άλλος υπογραμμίζει σε αυστηρό τόνο ότι «ο πρόεδρος πρέπει να το κάνει πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να αγοράζουν όπλα».

Συνεπώς, η μεγαλύτερη πρόκληση για τον αμερικανό πρόεδρο είναι να «θεραπεύσει» τη βαθιά διαίρεση που μαστίζει το έθνος του σχετικά με τα όπλα, για πολλές γενιές.

Μαρία Πετροπούλου

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024