Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BlackRock: Επιτυχής επιστροφή στις αγορές θα ξεμπλοκάρει επενδυτική ζήτηση

BlackRock: Επιτυχής επιστροφή στις αγορές θα ξεμπλοκάρει επενδυτική ζήτηση

«Ανακάμπτουσα» χαρακτηρίζει την Ελλάδα η BlackRock, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, όπως αναφέρει δημοσίευμα των FT. Η BlackRock υποστηρίζει ότι η επιτυχής επιστροφή της χώρας στις αγορές, «θα ξεμπλοκάρει σημαντική επενδυτική ζήτηση», ενώ εκτιμά ότι θα μπορέσει τελικά να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE) της ΕΚΤ. Αναγκαία όμως και η ανάπτυξη για να βελτιωθεί η εικόνα για τις τράπεζες.

«Ανακάμπτουσα» χαρακτηρίζει την Ελλάδα η BlackRock, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο: «Η ανακάμπτουσα Ελλάδα μπαίνει στο μάτι της BlackRock».

Η BlackRock υποστηρίζει ότι η επιτυχής επιστροφή της χώρας στις χρηματοπιστωτικές αγορές μετά τη δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματός της, «θα ξεμπλοκάρει σημαντική επενδυτική ζήτηση».

Ο συνδιαχειριστής της BlackRock’s Emerging Europe, Chris Colunga, τονίζει επίσης, ότι το ελληνικό χρέος μπορεί «τελικά» να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), «μειώνοντας το κόστος δανεισμού του Δημοσίου και καθησυχάζοντας τους επενδυτές».

Μαζί με μία ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να ξεφύγουν από τις αμφιβολίες για τη φερεγγυότητά τους, δηλώνει ο Colugna.

Ο ίδιος διαπιστώνει «περιθώριο σημαντικής βελτίωσης» για τις χρηματοπιστωτικές μετοχές του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, «οι οποίες φαίνονται φθηνές σε σύγκριση με άλλες μετοχές».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024