Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η πρώτη έφοδος των αστυνομικών και η σιωπή των απαγωγέων
Ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης (δεν διακρίνεται στην φωτό) μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Σχολής Αστυφυλάκων Ρεθύμνου για να του παρασχεθούν οι απαραίτητες βοήθειες

Η πρώτη έφοδος των αστυνομικών και η σιωπή των απαγωγέων

Στον μικρό ορεινό οικισμό Βρασκά, κοντά στα Σφακιά εκτυλίχθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του θρίλερ με την απαγωγή του 54χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη που εντοπίσθηκε και απελευθερώθηκε μετά από έξι μήνες ομηρίας. Η ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη προχωρήσει στην σύλληψη οκτώ ατόμων, όμως επιχειρεί να συγκεντρώσει επιβαρυντικά στοιχεία για 6-8 ακόμη πρόσωπα, εκ των οποίων ένας είχε συσχετισθεί με την απαγωγή του επιχειρηματία Π.Παναγόπουλου, αλλά κι άτομα που συσχετίζονταν με βομβιστικές επιθέσεις.

Στον μικρό ορεινό οικισμό Βρασκά, κοντά στα Σφακιά εκτυλίχθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του θρίλερ με την απαγωγή του 54χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη που εντοπίσθηκε – το πρωί της Δευτέρας – σε μάντρα αυτοκινήτων στο Ρέθυμνο κι απελευθερώθηκε μετά από έξι μήνες ομηρίας. Η ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη προχωρήσει στην σύλληψη οκτώ ατόμων, όμως επιχειρεί να συγκεντρώσει επιβαρυντικά στοιχεία για 6-8 ακόμη πρόσωπα, εκ των οποίων ένας είχε συσχετισθεί με την απαγωγή του επιχειρηματία κ. Περικλή Παναγόπουλου, ένας συντοπίτης του από τη νότιο Κρήτη αλλά κι άτομα που συσχετίζονταν με βομβιστικές επιθέσεις.

Οι αστυνομικοί είχαν σειρά πληροφοριών ότι σε ερημική κατοικία του οικισμού Βρασκά που βρισκόταν σχετικά κοντά στο σπίτι-φρούριο βασικού κατηγορουμένου για την απαγωγή (σ.σ. είχε εξετασθεί παλαιότερα για υπόθεση λαθρομεταναστών αλλά και για την κατοχή χαρτονομισμάτων με χρώματα που φαίνεται να προέρχονταν από ληστεία) κρατείτο για σειρά ημερών ο απαχθείς Κρητικός επιχειρηματίας. Κι αυτό γιατί είχαν διαπιστώσει ότι άτομο που ανήκε στην βασική ομάδα των υπόπτων, μετά από συναντήσεις μαζί τους, κατευθυνόταν σε αυτό το σπίτι.

Ετσι επιχείρησαν έφοδο, χωρίς ωστόσο αποτελέσματα και στην συνέχεια προχώρησαν σε εκτεταμένο έλεγχο στο γειτονικό σπίτι του υπόπτου όπου παρέλαβαν υλικό από κάμερες προκειμένου να βρουν στοιχεία για εισερχόμενα αυτοκίνητο στον χώρο στάθμευσης, τον κύκλο των συναντήσεων κλπ. Ακόμη φέρεται να βρέθηκαν 15 κινητά που τέθηκαν στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο vima.gr

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024