Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιστολή Μανιάτη σε Αλιβιζάτο για τους κανόνες της προεκλογικής εκστρατείας

Επιστολή Μανιάτη σε Αλιβιζάτο για τους κανόνες της προεκλογικής εκστρατείας

Ο υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ), καθηγητή Ν. Αλιβιζάτο, με θέμα τη θεσμοθέτηση κανόνων διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ), καθηγητή Ν. Αλιβιζάτο, με θέμα τη θεσμοθέτηση κανόνων διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας.

Ακολουθεί το περιεχόμενο της επιστολής.

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Τώρα που λύθηκε το θέμα της online ψηφοφορίας και πιστεύω σύντομα και το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, έφτασε επιτέλους η ώρα να συζητήσουμε για την ουσία, δηλαδή για τους κανόνες διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας και φυσικά τη διάθεση του απαραίτητου χρόνου, ώστε να έχουν οι Έλληνες πολίτες την ευκαιρία να ακούσουν, να αξιολογήσουν να συμπεράνουν, να επιλέξουν τελικά ποιός είναι ο καταλληλότερος να ηγηθεί του νέου εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς, της νέας Σοσιαλδημοκρατίας.

Είναι η ώρα να δώσουμε, όπως και στο παρελθόν, το θετικό παράδειγμα δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας μέσα σε ένα πλαίσιο κανόνων και αρχών, όπου οι ιδέες, τα επιχειρήματα και οι προτάσεις για ένα νέο κοινωνικό προοδευτικό Κίνημα, για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση θα πρωταγωνιστούν, σε αντίθεση με τις ανούσιες συγκρούσεις περί διαδικασιών, όπου τελικά η παραπολιτική agenda επιβάλλεται στο δημόσιο διάλογο.

Να αφήσουμε τους παράλληλους μονολόγους και να δώσουμε περιεχόμενο και ουσία στο διάλογο, στην ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων.

Η επιστολή σας της 14/9/2017 για τους κανόνες δεοντολογίας και διαφάνειας θεωρώ ότι τώρα πια πρέπει με κάθε τρόπο να εφαρμοστεί. Σε αυτούς τους δικούς σας κανόνες δεοντολογίας και διαφάνειας, προσθέτω και τις δικές μου προτάσεις που έχω δημόσια ανακοινώσει ως εξής:

  • 1. Πραγματοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων debates με όλους τους υποψηφίους στις Περιφέρειες της χώρας (από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχω προτείνει τη διενέργεια 13 debates για κάθε Περιφέρεια της χώρας με συμμετοχή δημοσιογράφων από τα τοπικά ΜΜΕ).
  • 2. Πραγματοποίηση 2 κεντρικών debates, ένα στη Δυτική Αθήνα για θέματα ανεργίας κι ένα στη Χαλκιδική για θέματα επενδύσεων και ανάπτυξης.
  • 3. Η Επιτροπή έχει δεσμευθεί για «τη διοργάνωση τουλάχιστον 3 ανοιχτών εκδηλώσεων πολιτικού προγραμματικού διαλόγου, σε ισάριθμες περιφέρειες της χώρας, με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων, που θα μεταδοθούν διαδικτυακά και θα επιδιωχθεί να μεταδοθούν και τηλεοπτικά».
  • 4. «Διαχωρισμός της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων από την τρέχουσα πολιτική δραστηριότητα, λόγω του αξιώματος που κατέχουν».
  • 5. «Διασφάλιση ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων κονδύλια που προέρχονται από την κρατική χρηματοδότηση προς τα πολιτικά κόμματα ή άλλους φορείς και γενικά δημόσιων πόρων, εθνικών ή κοινοτικών (ανθρώπινο δυναμικό, χώροι, λοιπές υποδομές, ατέλειες, κ.λπ.) στους οποίους έχουν πρόσβαση ορισμένοι υποψήφιοι λόγω του αξιώματος που τυχόν κατέχουν».
  • 6. Διασφάλιση ότι υποψήφιοι από το ίδιο κόμμα θα έχουν ίση πρόσβαση σε οργανωτικές δομές, data base και στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Μόνον με τα παραπάνω ως κανόνες θα υπάρξει ουσιαστικό χρονικό διάστημα για να ανταλλάξουμε απόψεις κι επιχειρήματα, να καταθέσουμε προτάσεις για το μέλλον της κεντροαριστεράς και της πατρίδας μας. Να δείξουμε στην κοινωνία ότι αξίζει να τείνει ευήκοον ους.

Είμαι σίγουρος ότι ουδείς συνυποψήφιός μου διαφωνεί με μία δημοκρατικά και με κανόνες κατοχυρωμένη προεκλογική εκστρατεία. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος της προεκλογικής περιόδου, ώστε να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος για διάλογο με κανόνες, εξαιτίας της συζήτησης για την online ψηφοφορία.

Για μια ακόμη φορά, καλώ λοιπόν όλους τους συνυποψηφίους μου να κάνουμε την ενότητα και την αξιοπιστία του εγχειρήματος πρωταγωνιστικές αξίες και πολιτικές προτεραιότητες καταθέτοντας τις θέσεις και προτάσεις μας μέσω ουσιαστικού διαλόγου που θα μπορούν να ακούσουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες.

Επιμένω ότι εμείς οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής παράταξης, της Κεντροαριστεράς, σε αντίθεση με τους υποψηφίους και τις διαδικασίες άλλων κομμάτων, μπορούμε να δώσουμε επιτέλους το θετικό παράδειγμα προς μίμηση με ένα νέο πολιτικό πολιτισμό διαφορετικό από αυτόν του νεποτισμού, των πελατειακών σχέσεων, των μηχανισμών, της δημαγωγίας και του εθνολαϊκισμού και όλων αυτών που οδήγησαν σε πολιτισμική σήψη και οικονομική χρεοκοπία. Έχουμε υποχρέωση στην κοινωνία να γίνουμε το θετικό παράδειγμα για τους συμπολίτες και τα παιδιά μας. Να επαναφέρουμε την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία στην πολιτική.

Αγαπητέ Πρόεδρε,

όλα τα παραπάνω με δική σου πρωτοβουλία και συντονισμό πρέπει να αποτελέσουν το πλαίσιό μας για το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Με εκτίμηση

Γιάννης Μανιάτης

Sports in

«Ναυάγιο» δυο δισεκατομμυρίων ευρώ

Η Παρί με τα λεφτά του Κατάρ έχει πετάξει στα σκουπίδια τρομακτικά λεφτά στην προσπάθεια για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024