Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αρχίζουν από σήμερα τα αιτήματα των τραπεζών για e-πλειστηριασμούς

Αρχίζουν από σήμερα τα αιτήματα των τραπεζών για e-πλειστηριασμούς

Μαζικά αιτήματα για μετάπτωση πλειστηριασμών από το... φυσικό στο ηλεκτρονικό περιβάλλον θα αρχίσουν να υποβάλλουν από σήμερα Δευτέρα οι ελληνικές τράπεζες, καθώς μετά από πολλούς μήνες καθυστέρησης το νέο σύστημα είναι έτοιμο.

Μαζικά αιτήματα για μετάπτωση πλειστηριασμών από το… φυσικό στο ηλεκτρονικό περιβάλλον θα αρχίσουν να υποβάλλουν από σήμερα Δευτέρα οι ελληνικές τράπεζες, καθώς μετά από πολλούς μήνες καθυστέρησης το νέο σύστημα είναι έτοιμο.

Οι πρώτες πωλήσεις ακινήτων από τις τράπεζες μέσω της νέας πλατφόρμας
αναμένονται στις αρχές Δεκεμβρίου. Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή
ολοκληρώθηκε η πιστοποίηση των συμβολαιογράφων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον
για συμμετοχή.

Στόχος τους είναι να επισπευσθούν οι ρευστοποιήσεις ενεχύρων για υποθέσεις που μπορεί να… σέρνονται ακόμη και από το 2015, λόγω των συνεχών αναβολών που προκάλεσαν κυρίως οι δράσεις κινημάτων αλληλεγγύης με την παρεμπόδιση των συνεδριάσεων και τον προπηλακισμό συμβολαιογράφων.

Στο στόχαστρο των πιστωτικών ιδρυμάτων θα βρεθεί και η πρώτη κατοικία για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στον νόμο Κατσέλη και δεν είναι συνεργάσιμοι για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης για το δάνειό τους. Οι τραπεζικές διοικήσεις θα επιδιώξουν στο μέτρο του δυνατού να προχωρήσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς έχουν δεσμευτεί στην ΕΚΤ να παρουσιάσουν πρόοδο σε αυτό το μέτωπο.

Διαφορετικά κινδυνεύουν με επιπρόσθετες προβλέψεις. Στην τελευταία συνάντηση των επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών ομίλων στη Φρανκφούρτη με κορυφαία στελέχη της Ευρωτράπεζας, οι ελληνικές διοικήσεις έλαβαν… κίτρινη κάρτα για τον χαμηλό βαθμό αξιοποίησης των πλειστηριασμών. Κλείστηκε δε και νέο… ραντεβού για τα τέλη του 2017 προκειμένου να επαναξιολογηθούν οι επιδόσεις τους.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024