Κεντροαριστερά: Βρέθηκε λύση για την on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων
Σε χρόνο που δεν θα απέχει σημαντικά από τις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί (5 και 12 Νοεμβρίου), θα στηθούν τελικά οι κάλπες για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Η επιτροπή Αλιβιζάτου αφού εξέτασε τις προσφορές που είχαν κατατεθεί, φαίνεται ότι καταλήγει σε μια συνδυαστική πρόταση των εταιριών Wind και OTS που θα αναλάβουν από κοινού την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, με κόστος που κυμαίνεται περί τις 400 χιλιάδες ευρω.
Σε χρόνο που δεν θα απέχει σημαντικά από τις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί (5 και 12 Νοεμβρίου), θα στηθούν τελικά οι κάλπες για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Σήμερα, Παρασκευή, η επιτροπή Αλιβιζάτου αφού εξέτασε τις προσφορές που είχαν κατατεθεί, φαίνεται ότι καταλήγει σε μια συνδυαστική πρόταση των εταιριών Wind και OTS που θα αναλάβουν από κοινού την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, με κόστος που κυμαίνεται περί τις 400 χιλιάδες ευρω.
Η επιτροπή εξουσιοδότησε τον Νίκο Αλιβιζάτο να έλθει σε επαφή με τις εταιρίες προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.
Εξασφαλίζεται έτσι το βασικό ζητούμενο που έθεταν οι υποψήφιοι για την on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων.
Σε ότι αφορά το χρόνο, η OTS στην προσφορά της επεσήμανε ότι μπορεί να είναι έτοιμη στις 5 Νοεμβρίου. Ωστόσο δεν αποκλείεται για τεχνικούς λόγους να υπάρξει μια αναβολή για το τέλος Νοεμβρίου ή το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου.
Μέχρι αυτή την ώρα έχει υπάρξει ενημέρωση για την προσφορά της εταιρίας Singular η οποία κρίνεται απαγορευτική καθώς ζητά 800 χιλιάδες ευρώ, ενώ θα είναι έτοιμη 45μέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης.
Υπήρξε προσφορά από την εταιρία Εvoloution με κόστος 90 χιλιάδων ευρώ, αλλά, όπως ελέχθη, η εταιρία δεν έχει εμπειρία.
Το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας δεν συζητήθηκε, όμως ο εκπρόσωπος του Σταύρου Θοεδωράκη δήλωσε ότι μετά τη συμφωνία με τις εταιρίες θα καταθέσει πλήρη πρόταση για τη διεξαγωγή της.
Δημήτρης Χόνδρος
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»
- Λιγότερη δουλειά, περισσότερος τζόγος για την Gen Z

