Υποψήφιοι διευθυντές σχολείων προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και καταθέτουν μηνύσεις.

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια να περάσει νόμο για τις επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης που να μην έχει προσβληθεί στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας φέρνουν τώρα και τον νέο νόμο Γαβρόγλου για τις επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης περίπου εκατό υποψήφιοι για θέσεις διευθυντών σχολείων που καταγγέλλουν ότι «σφαγιάστηκαν» με πολιτικά κριτήρια στη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Δέκα από αυτούς, δε, καταθέτουν και μηνύσεις στα ποινικά δικαστήρια εις βάρος μελών αρμόδιων υπηρεσιακών συμβουλίων που ολοκλήρωσαν τις επιλογές διευθυντών το καλοκαίρι. Ο νόμος με τον οποίο επελέγησαν οι προηγούμενοι διευθυντές εκπαίδευσης στα σχολεία το 2015 και ο οποίος έφερε «κάλπες» και εκλογές για την εκλογή των διοικήσεών τους κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας γιατί προέβλεπε μυστική (άρα αναιτιολόγητη) ψήφο.

Το λάθος αυτό φαίνεται ότι το επαναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας, καθώς και ο νέος νόμος περιλαμβάνει ως κριτήριο (που λαμβάνεται μάλιστα προαιρετικά υπόψιν) την ανώνυμη έκφραση άποψης των εκπαιδευτικών κάθε σχολείου, η οποία τίθεται στην διάθεση των αξιολογητών στην διάρκεια προσωπική συνέντευξης των υποψηφίων.

Διαβάστε αναλυτικά στα tanea.gr

in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr