Πανελλαδικό πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών Β’ και Γ’ Λυκείου για το AIDS
Το Κέντρο Ζωής πραγματοποιεί ενημερώσεις σχετικά με τον HIV και το AIDS σε μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου και των 13 περιφερειών της Ελλάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς (2017-18). Στόχος του Οργανισμού είναι να καλύψει ένα επανειλημμένως διαπιστωμένο και κρίσιμης σημασίας κενό για την ατομική και τη δημόσια υγεία.
Το Κέντρο Ζωής πραγματοποιεί ενημερώσεις σχετικά με τον HIV και το AIDS σε μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου και των 13 περιφερειών της Ελλάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς (2017-18). Στόχος του Οργανισμού είναι να καλύψει ένα επανειλημμένως διαπιστωμένο και κρίσιμης σημασίας κενό για την ατομική και τη δημόσια υγεία.
Η πρωτοβουλία ενημέρωσης του Κέντρου Ζωής έχει την άδειατουΥπουργείου Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων (απόφαση με αρ. πρωτ. Φ.13.1/79903/Δ2) και πραγματοποιείται από ομάδες ειδικά εκπαιδευμένων και έμπειρων στελεχών του Οργανισμού.
Την επιστημονική επιμέλεια του έντυπου και του ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων έχει αναλάβει ηΕθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (απόφαση με αρ. πρωτ. 2116/19.97.2016), ενώ έχει διασφαλιστεί έγκριση παιδαγωγικής καταλληλότητας από τοΙνστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (απόσπασμα πρακτικού ΙΕΠ με αρ. πρωτ. 46/24.11.2016).
Αφετηρία για την υλοποίηση της δράση αποτέλεσε η διαπίστωση ότι σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, και ιδιαίτερα του μαθητικού και νεανικού πληθυσμού, δε γνωρίζει γιατί και πώς πρέπει να προφυλάσσεται κατά τη σεξουαλική του δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται ο στιγματισμός και ο κοινωνικός αποκλεισμός των ανθρώπων που ζουν με HIV ή και AIDS, κρίνεται αναγκαία η ενημέρωση των νέων ανθρώπων σε σχέση με τον HIV και το AIDS.
Επιπρόσθετα, έχει επισημανθεί επανειλημμένως, εδώ και δεκαετίες, από τους περισσότερους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς η ανάγκη ένταξης θεμάτων σχετικών με τη σεξουαλική αγωγή στα αναλυτικά σχολικά προγράμματα. Πληθώρα ερευνών, άλλωστε, δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο σχολείο.
Το πρόγραμμα «Πρόληψη της λοίμωξης HIV σε μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου» στοχεύει στην:
- παροχή έγκυρης και προσαρμοσμένης στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομέναπληροφόρησης,σε σχέση με την λοίμωξη HIV και το AIDS,
- ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ως προς την αναγκαιότητα και τους τρόπουςπροφύλαξηςαπό τον ιό HIV,
- εξάλειψη των στερεοτύπων και την καταπολέμηση τουστίγματοςγύρω από το HIV/AIDS.
Για την υλοποίηση ενημερωτικών ομιλιών στους μαθητές, μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα επικοινωνίας των γραφείων του Κέντρου Ζωής στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (210 72 57 617 – 210 72 33 848 & 2310 23 70 40 αντίστοιχα).
Μέγας δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο στηρίζει την ενημέρωση και την καινοτομία στην εκπαιδευτική διαδικασία.
health.in.gr
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442