Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μικρά προβλήματα στη Θάσο από την κακοκαιρία

Μικρά προβλήματα στη Θάσο από την κακοκαιρία

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο βορειοανατολικό Αιγαίο επηρέασαν και τη Θάσο, ωστόσο σε μικρότερο βαθμό από τη Σαμοθράκη. Λόγω κατολίσθησης αποκλείστηκαν για κάποιες ώρες περίπου 40 προσκυνητές στο παλιό μοναστήρι του Αγ. Παντελεήμονα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τα δύο προηγούμενα 24ωρα στο βορειοανατολικό Αιγαίο επηρέασαν και τη Θάσο, ωστόσο σε μικρότερο βαθμό από τη Σαμοθράκη.

Όπως επισήμανε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν διατάραξαν την καθημερινότητα του νησιού ή την τουριστική κίνηση, που παραμένει ακόμα αυξημένη για τα δεδομένα της εποχής, ωστόσο επηρέασαν ένα μέρος του νησιού χωρίς να υπάρξει λόγος ανησυχίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίστηκε στο ορεινό χωριό Καζαβίτι της Τοπικής Κοινότητας Πρίνου, όπου λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί μόνο στο παλιό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, με αποτέλεσμα ν’ αποκλειστεί για κάποιες ώρες ομάδα 40 προσκυνητών, που είχαν πάει στον ναό για να λειτουργηθούν παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι δεν δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, αφού όλα τα ρέματα ήταν καθαρά και τα αντιπλημμυρικά έργα στο νησί προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Επίσης, μικρά προβλήματα σημειώθηκαν και σε ορισμένα τμήματα του οδικού δικτύου του νησιού από τις φερτές ύλες που κατέβασε η βροχή από το βουνό, ενώ προσκλήθηκαν ζημιές σε μελίσσια και ελαιοκαλλιέργειες, οι οποίες θα καταγραφούν, και όπου υπάρχει η δυνατότητα θα κινηθεί η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων.

in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024