Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωταγωγείται η Ακαδημία Αθηνών για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Φωταγωγείται η Ακαδημία Αθηνών για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου), έχει προγραμματίσει σειρά δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Στο πλαίσιο των εορτασμών θα φωταγωγηθεί το κτίριο της Ακαδημίας Αθηνων.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου), έχει προγραμματίσει σειρά δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Στο πλαίσιο των εορτασμών θα φωταγωγηθεί το κτίριο της Ακαδημίας Αθηνων.

Συγκεκριμένα, στις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής θα φωταγωγηθεί το ιστορικό κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών επί της οδού Πανεπιστημίου, με στόχο την αφύπνιση των Ελλήνων πολιτών, δίνοντας το μήνυμα ότι η πρόληψη και η γνώση σώζουν ζωές.

Οι εκδηλώσεις φωτισμού διεξάγονται σε εμβληματικά σημεία-ορόσημα σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως το Table Mountain στη Νότια Αφρική, η οθόνη Nasdaq στην Times Square της Νέας Υόρκης, o τροχός SingaporeFlyer, ο Sky Tower στη Νέα Ζηλανδία κ.α.

H Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς (WHF), δια του φωτισμού εμβληματικών σημείων θέλει να παροτρύνει τους πολίτες να αναλάβουν δράση για την προαγωγή της υγείας της καρδιάς.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) εκτός της φωταγώγησης της Ακαδημίας Αθηνών, έχει προγραμματίσει και τις ακόλουθες ενέργειες ευαισθητοποίησης του κοινού:

  • Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 (10.00-15.00) μέλη της ΕΚΕ (γιατροί και νοσηλευτές) θα βρεθούν στο MALL ATHENS και στο GOLDEN HALL προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
  • Διοργάνωση σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς αθλητικών γεγονότων, όπως το PLAY FOR YOUR HEART και το CARDIO RUN, με στόχο την κινητοποίηση των νέων για την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.
  • Διανομή ενημερωτικών εντύπων για τους πολίτες, εντοπισμένων στο έμφραγμα του μυοκαρδίου, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων.

«Μπορούμε όλοι -και στην Ελλάδα- να «μοιραστούμε τη δύναμη» και να εμπνεύσουμε τις
οικογένειες, τους φίλους και τους συνανθρώπους μας να κάνουν μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία της καρδιάς», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΚΕ.

Το 80% των πρόωρων καρδιαγγγειακών θανάτων μπορεί να προληφθεί

Σήμερα, η καρδιαγγειακή νόσος ευθύνεται για το θάνατο 17,5 εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως, και μέχρι το 2030 αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί και να φθάσει τα 23 εκατομμύρια. Παγκοσμίως, ένας στους δέκα ανθρώπους, 30-70 ετών, πεθαίνουν πρόωρα από καρδιαγγειακά νοσήματα, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων, αλλά τα καλά νέα είναι ότι τουλάχιστον το 80% αυτών των πρόωρων θανάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί ή να αναβληθεί.

H ΕΚΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς συνιστά:

  • Υιοθετήστε έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής:
    Έχετε ως στόχο τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας έντασης δραστηριότητα πέντε φορές την εβδομάδα.
    Θυμηθείτε ότι ακόμη και μικρά πράγματα όπως η ανάβαση μιας σκάλας ή η αποβίβαση από το λεωφορείο λίγο νωρίτερα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
  • Σταματήστε το κάπνισμα – αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας:
    – Αν χρειάζεστε βοήθεια, μιλήστε με έναν επαγγελματία υγείας.
  • Επιλέξτε μια ισορροπημένη διατροφή:
    – Προσπαθήστε να τρώτε πέντε μερίδες (περίπου μια χούφτα) φρούτων και λαχανικών την ημέρα.
    – Αφήστε τα παιδιά να συμμετέχουν στο μαγείρεμα για να μάθουν για την υγιεινή διατροφή.
  • Ελέγχετε τακτικά την αρτηριακή σας πίεση.

health.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024