
ΚΕΔΕ: Να αποσυμφορηθούν άμεσα τα νησιά του Αιγαίου από πρόσφυγες
Την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου από πρόσφυγες ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου από πρόσφυγες ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται ακόμη στις ευάλωτες ομάδες, όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι κ.α.
Στη συνεδρίαση, την Τετάρτη, το διοικητικό συμβούλιο εξέφρασε την ανησυχία του για το ολοένα και αυξανόμενο κύμα προσφύγων το τελευταίο διάστημα.
Την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί περιέγραψε ο δήμαρχος Σάμου, Γιώργος Αγγελόπουλος, όπου πλέον οι πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί, έχουν φθάσει τις 3.500.
Να σημειωθεί ότι με επιστολή του στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, με αφορμή και την αύξηση των προσφυγικών ροών, ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων για την αποσυμφόρηση του νησιού.
Ο κ. Γαληνός ανέφερε στην επιστολή πως είναι «πολύ δύσκολη αλλά και οριακά εκρηκτική η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η διαχείριση των προσφυγικών ροών στο νησί της Λέσβου».
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442