Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΕΛ.ΑΣ: Αφηναν τους πορτοφολάδες για να αποφύγουν την γραφειοκρατία

ΕΛ.ΑΣ: Αφηναν τους πορτοφολάδες για να αποφύγουν την γραφειοκρατία

Αστυνομικοί εντόπιζαν πορτοφολάδες στο Μετρό αλλά δεν τους συνελάμβαναν και αρκούνταν σε νουθεσίες ότι «αν τους πιάσουν ξανά θα τους πάνε στο δικαστήριο». Ακόμη στη μεγάλη 50μελή συμμορία που λυμαίνονταν τους συρμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ φέρεται να συμμετείχαν υπάλληλοι security του Μετρό ή και αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία εκεί και έπαιρναν μερίδιο από τα κέρδη.

Αστυνομικοί εντόπιζαν πορτοφολάδες στο Μετρό αλλά δεν τους συνελάμβαναν και αρκούνταν σε νουθεσίες ότι «αν τους πιάσουν ξανά θα τους πάνε στο δικαστήριο».

Ακόμη στη μεγάλη 50μελή συμμορία που λυμαίνονταν τους συρμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ φέρεται να συμμετείχαν υπάλληλοι security του Μετρό ή και αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία εκεί και έπαιρναν μερίδιο από τα κέρδη. Επιπλέον μέλη της συμμορίας διαπιστώνεται ότι επιχειρούσαν μέσω δικηγόρων -που ήδη ελέγχονται- να δωροδοκήσουν δικαστές για ευνοϊκή εξέλιξη στις υποθέσεις τους.

Αυτά είναι ορισμένα από τα εντυπωσιακά όσο και άγνωστα στοιχεία που προκύπτουν από την μεγάλη δικογραφία (την αποκαλύπτει «Το Βήμα» ) που σχημάτισε η Ασφάλεια Αττικής για την μεγάλη σπείρα που είχε προχωρήσει σε 764 κλοπές πορτοφολιών σε μέσα μαζικής μεταφοράς και είχε κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της δικογραφίας είναι στιχομυθίες μίας γυναίκας, μέλους της συμμορίας με οργανωτικό ρόλο, που αναφέρεται σε σύλληψή της –τον περασμένο Απρίλιο- από αστυνομικούς του Τμήματος Ακρόπολης και οι οποίοι την άφησαν ελεύθερη πιθανόν γιατί ήθελαν ν αποφύγουν τον …κόπο του σχηματισμού σχετικής δικογραφίας.

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα»

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024