ΕΛ.ΑΣ: Αφηναν τους πορτοφολάδες για να αποφύγουν την γραφειοκρατία
Αστυνομικοί εντόπιζαν πορτοφολάδες στο Μετρό αλλά δεν τους συνελάμβαναν και αρκούνταν σε νουθεσίες ότι «αν τους πιάσουν ξανά θα τους πάνε στο δικαστήριο». Ακόμη στη μεγάλη 50μελή συμμορία που λυμαίνονταν τους συρμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ φέρεται να συμμετείχαν υπάλληλοι security του Μετρό ή και αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία εκεί και έπαιρναν μερίδιο από τα κέρδη.
Αστυνομικοί εντόπιζαν πορτοφολάδες στο Μετρό αλλά δεν τους συνελάμβαναν και αρκούνταν σε νουθεσίες ότι «αν τους πιάσουν ξανά θα τους πάνε στο δικαστήριο».
Ακόμη στη μεγάλη 50μελή συμμορία που λυμαίνονταν τους συρμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ φέρεται να συμμετείχαν υπάλληλοι security του Μετρό ή και αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία εκεί και έπαιρναν μερίδιο από τα κέρδη. Επιπλέον μέλη της συμμορίας διαπιστώνεται ότι επιχειρούσαν μέσω δικηγόρων -που ήδη ελέγχονται- να δωροδοκήσουν δικαστές για ευνοϊκή εξέλιξη στις υποθέσεις τους.
Αυτά είναι ορισμένα από τα εντυπωσιακά όσο και άγνωστα στοιχεία που προκύπτουν από την μεγάλη δικογραφία (την αποκαλύπτει «Το Βήμα» ) που σχημάτισε η Ασφάλεια Αττικής για την μεγάλη σπείρα που είχε προχωρήσει σε 764 κλοπές πορτοφολιών σε μέσα μαζικής μεταφοράς και είχε κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της δικογραφίας είναι στιχομυθίες μίας γυναίκας, μέλους της συμμορίας με οργανωτικό ρόλο, που αναφέρεται σε σύλληψή της –τον περασμένο Απρίλιο- από αστυνομικούς του Τμήματος Ακρόπολης και οι οποίοι την άφησαν ελεύθερη πιθανόν γιατί ήθελαν ν αποφύγουν τον …κόπο του σχηματισμού σχετικής δικογραφίας.
Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα»
- DEMO: Με το βλέμμα στην πρόληψη και τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας
- Γιώργος Τσαλίκης: Η συγκινητική ανάρτηση για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η σύζυγος του Δώρα
- 32 Χρόνια Φαρμασέρβ-Λίλλυ – Η συνεργασία της επιτυχίας
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Σοβαρές καταγγελίες συνδικάτων – «Κανένα μέτρο ασφαλείας, εμείς επιβάλλαμε διακοπή εργασιών»
- Ένας στους τρεις με κίνδυνο κίρρωσης εξαιτίας λίπους στο ήπαρ
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442