Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτροκίνητο compact SUV στα σχέδια της DS

Ηλεκτροκίνητο compact SUV στα σχέδια της DS

Οι Γάλλοι ετοιμάζουν την είσοδό τους στην ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία των compact crossovers την οποία θα συνδυάσουν με την ηλεκτροκίνηση.

Η γαλλική φίρμα προετοιμάζει το επόμενο βήμα της στην περιπετειώδη κατηγορία με την προσθήκη ενός compact SUV το οποίο εκτός από τη διεκδίκηση μεριδίου σε ένα ολοένα και πιο δημοφιλές segment θα εισαγάγει την φίρμα και στον κόσμο της αμιγούς ηλεκτροκίνησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μικρό SUV αναμένεται να δώσει το στίγμα του ως πρωτότυπο μέσα στην επόμενη χρονιά, με την προοπτική να διατεθεί από το 2019 λίγο μετά την έναρξη της εμπορικής πορείας της plug-in υβριδικής έκδοσης του DS7 Crossback.

Όπως επίσης άφησε να εννοηθεί ο Stephane Le Guevel, επικεφαλής για τις όλες τις φίρμες του ομίλου PSA στη Βρετανία, δεν αποκλείεται το νέο compact και ηλεκτροκίνητο SUV να πάρει την θέση του DS3 στην γκάμα της γαλλικής φίρμας.

«Η τάση του αγοραστικού κοινού για μικρά αυτοκίνητα προσανατολίζεται περισσότερο στα μικρά SUV παρά στα τυπικά τρίθυρα αυτοκίνητα της compact κατηγορίας. Κατ΄επέκταση, θα ήταν απολύτως λογικό το DS3 να αποκτήσει μια διαφορετική μορφή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ανεξαρτήτως του νέου μικρού και αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV της DS, σύμφωνα με το συνολικό σχεδιασμό του ομίλου PSA, η γκάμα της φίρμας θα περιλαμβάνει έξι μοντέλα εκ των οποίων τα τέσσερα θα ανήκουν στην περιπετειώδη κατηγορία ενώ, με φόντο την αλλαγή του τοπίου σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση, τα δύο από αυτά αναμένεται να διατεθούν εξαρχής ως plug-in υβριδικά χωρίς να προσφέρουν την δυνατότητα επιλογής συμβατικών εκδόσεων.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024