Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την ίδρυση Μουσείου Δημοκρατίας στην Αθήνα προανήγγειλε ο Νίκος Βούτσης

Την ίδρυση Μουσείου Δημοκρατίας στην Αθήνα προανήγγειλε ο Νίκος Βούτσης

Σε ειδική τελετή, η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε την παγκόσμια ημέρα της Δημοκρατίας και παράλληλα την ημέρα Εθνικής Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προανήγγειλε «την ίδρυση “Μουσείου της Δημοκρατίας”, που θα έχει παγκόσμιους και διεθνείς ορίζοντες», τονίζοντας ότι «τις προσεχείς μέρες το Προεδρείο της Βουλής θα αναλάβει πρωτοβουλία, η οποία θα εξελιχθεί εντός και εκτός Βουλής, ώστε αυτή η ιδέα να μετουσιωθεί σε πράξη, στο κέντρο της Αθήνας».

Σε ειδική τελετή, η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε την παγκόσμια ημέρα της Δημοκρατίας και παράλληλα την ημέρα Εθνικής Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προανήγγειλε «την ίδρυση “Μουσείου της Δημοκρατίας”, που θα έχει παγκόσμιους και διεθνείς ορίζοντες», τονίζοντας ότι «τις προσεχείς μέρες το Προεδρείο της Βουλής θα αναλάβει πρωτοβουλία, η οποία θα εξελιχθεί εντός και εκτός Βουλής, ώστε αυτή η ιδέα να μετουσιωθεί σε πράξη, στο κέντρο της Αθήνας».

«Δύο ηγέτες, Ομπάμπα και Μακρόν, στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων, εξήραν την ιδιαίτερη σημασία που έχει η χώρα μας για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας» επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, δίνοντας έμφαση στις αναφορές τους, κατά την επισκέψή τους στην Αθήνα, για τη σημαντική συμβολή που είχε σε παγκόσμια κλίμακα η Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την «λίκνο της Δημοκρατίας».

«Με αφορμή την υπονόμευση και τον ανταγωνισμό που δέχεται αυτό το πολίτευμα, από οικονομικά, θρησκευτικά ή πολιτικά συστήματα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, έχει μεγάλη σημασία η ίδρυση τέτοιου μουσείου, στο οποίο θα μαζευτούν στοιχεία, αντικείμενα, πηγές, θα γίνει ερευνητικό έργο και θα αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Στην προσφορά της Ελλάδας, που αναγνωρίζεται παγκόσμια για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε από την πλευρά του και ο Δημήτρης Κρεσμαστινός, Ε’ αντιπρόεδρος της Βουλής.

Με ομιλίες από εκπροσώπους όλων των κομμάτων και ενός λεπτού σιγή, τιμήθηκε και η μέρα μνήμης της γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024