Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρόταση της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση στο Δημόσιο ζητά ο Σκουρλέτης

Πρόταση της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση στο Δημόσιο ζητά ο Σκουρλέτης

Την κατάθεση πρότασης από πλευράς της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δημοσίου ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας πως θα συζητήσει όλες τις προτάσεις.

Την κατάθεση πρότασης από πλευράς της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», υποστήριξε πως «ένα σύγχρονο αποτελεσματικό και στην υπηρεσία του πολίτη Δημόσιο, πρέπει να περιέχει στη λειτουργία του και την παράμετρο της αξιολόγησης, για λόγους βελτίωσης».

«Εδώ θα ήθελα να δω, ανεξάρτητα από το τι λέει η κυβέρνηση, να κατατίθεται εκ μέρους των εργαζομένων, εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, η δική τους άποψη για την αξιολόγηση και να συζητήσουμε πάνω σε αυτές τις προτάσεις. Αν συμφωνήσουμε σε αυτό, νομίζω ότι μετά, όλα τα άλλα είναι εύκολα. Βεβαίως, από εκεί και ύστερα υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και άλλου είδους καταστάσεις, οι οποίες περιπλέκουν τα πράγματα» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στην αναθεώρηση του «Καλλικράτη», ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «αποσυναρμολόγηση» των αποκεντρωμένων διοικήσεων, στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στους ΟΤΑ και την κεντρική εξουσία. Όπως εξήγησε «οι αποκεντρωμένες διοικήσεις, που είναι η Συνταγματική επιταγή για την παρουσία του κράτους σε αποκεντρωμένο επίπεδο, με την ευθύνη των δημόσιων πολιτικών- μέσα από τους παλαιότερα διορισμένους γενικούς γραμματείς, ουσιαστικά είχαμε έναν επίτροπο πάνω στις αιρετές Περιφέρειες, όταν είχαν υπάρξει για πρώτη φορά ως θεσμός. Αυτό πρέπει να λυθεί. Εμείς πιστεύουμε στην ενίσχυση της αυτοδιοίκησης, πιστεύουμε ότι πρέπει να έχει το δικό της χώρο, άρα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις αρμοδιότητες των αποκεντρωμένων, θα τις αποσυναρμολογήσουμε, να το πούμε έτσι, και θα δούμε πώς θα οργανωθεί η παρουσία του κράτους, αυτή τη δουλειά κάνουμε τώρα».

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024