Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
FAZ για Τσίπρα: Δεν έμειναν πολλά από τον πανελλήνιο θαυματοποιό του 2015

FAZ για Τσίπρα: Δεν έμειναν πολλά από τον πανελλήνιο θαυματοποιό του 2015

Ο αρθρογράφος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, Μίχαελ Μάρτενς υποστηρίζει πως δεν έμειναν πολλές από τις προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να επαναλάβει τον εκλογικό θρίαμβο του 2015.

Την «πολιτική πορεία» του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζει ο αρθρογράφος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, Μίχαελ Μάρτενς, ο οποίος σημειώνει πως δεν έμειναν και πολλές από τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς τον ως «πανελλήνιο θαυματοποιό». Ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει πλέον τον Έλληνα πρωθυπουργό ως «τακτικιστή» και συμπληρώνει πως «δεν θα έπρεπε να ξεγράψει κανείς πρόωρα τον τακτικιστή Τσίπρα αν και δεν πρόκειται να επαναλάβει τον εκλογικό θρίαμβο του 2015», σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Παράλληλα, ο Μίχαελ Μάρτενς «τοποθετεί» την ελληνική κρίση στον ευρωπαϊκό οικονομικό άξονα και διερωτάται εάν η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πράγματι τόσο άσχημη δεδομένου ότι «το μέσο εισόδημά των Ελλήνων είναι τριπλάσιο από αυτό των Ρουμάνων, διπλάσιο από των Πολωνών και σχεδόν τόσο υψηλό όσο των Σλοβάκων», σημειώνοντας πως «σε αυτά τα κράτη κανείς δεν παραπονιέται για κρίση και δεν περιμένει μια διαρκή ευρωπαϊκή τροφοδοσία της ψαλίδας ανάμεσα στις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος και του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της οικονομίας τους».

Το άρθρο παρατηρεί ότι υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ: Η νεανική ανεργία πουθενά δεν είναι υψηλότερη από ό,τι στην Ελλάδα.

«Άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Πολωνία, η Βουλγαρία ή η Ρουμανία το αντιμετωπιζουν με άλλα μέσα. Στην ΕΕ η ελεύθερη διακίνηση των πολιτών είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα. Και από ότι φαίνεται οι Έλληνες κάνουν χρήση αυτής της ελευθερίας και πηγαίνουν όπου οι πιθανότητες απασχόλησης είναι περισσότερες, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία. Για την Ελλάδα, μια χώρα από την οποία παραδοσιακά οι άνθρωποι μεταναστεύουν δεν είναι ιδανική λύση αλλά βραχυπρόθεσμα το πιο αποτελεσματικό μέτρο για τη μείωση της νεανικής ανεργίας. Χιλιάδες έχουν εν τω μεταξύ μεταναστεύσει. Στην ελληνική κρίση η μετανάστευση ήταν και είναι μια βαλβίδα αποσυμπίεσης» καταλήγει το άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024