Η ηλεκτροκίνηση αναμένεται να αποτελέσει το κοινό σημείο αναφοράς των μελλοντικών μοντέλων της Mercedes-Benz. Ανεξαρτήτως κατηγορίας οι προτάσεις της γερμανικής φίρμας πρόκειται να αποκτήσουν και μια ηλεκτρική εκδοχή, η οποία δεν διαφοροποιείται μόνο σε επίπεδο τεχνολογίας-προδιαγραφών αλλά και σε επίπεδο σχεδιασμού.

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρά η παρουσία του πρωτότυπου Mercedes-Benz EQ A Concept στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Το μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει την πιο προσιτή ηλεκτροκίνητη πρόταση της Mercedes-Benz, πλαισιώνοντας τις συμβατικότερες εκδόσεις της νέας A-Class.

Στην πρωτότυπη εκδοχή του, η Mercedes-Benz EQ A εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 268 ίππους και 500 Nm ροπής, επιτρέποντας την επιτάχυνση του αυτοκινήτου από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 5 δευτερόλεπτα.

Αντιστοίχως, οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 60 kW θα εξασφαλίζουν στο μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback της Mercedes-Benz αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γερμανικού ομίλου, Dr D. Zetsche, μέχρι το 2022 η Mercedes-Benz θα διαθέτει στην γκάμα της περισσότερες από 10 ηλεκτροκίνητες προτάσεις.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας