Τρομάζουν τα 11.000 κενά διαβατήρια που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος
Οι γερμανικές αρχές υπολογίζουν ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχει στη διάθεσή της πάνω από 11.000 κενά συριακά διαβατήρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, αποκάλυψε την Κυριακή η εφημερίδα Bild am Sonntag.
Οι γερμανικές αρχές υπολογίζουν ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχει στη διάθεσή της πάνω από 11.000 κενά συριακά διαβατήρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, αποκάλυψε την Κυριακή η εφημερίδα Bild am Sonntag.
Ερευνητές έχουν καταρτίσει κατάλογο με τους σειριακούς αριθμούς αυτών των κενών διαβατηρίων και τις αρχές που τα εξέδωσαν, έγραψε η κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας, επικαλούμενη εμπιστευτικά έγγραφα της ομοσπονδιακής αστυνομίας και του υπουργείου Εσωτερικών.
Τα κλεμμένα διαβατήρια είναι αυθεντικά έγγραφα στα οποία όμως δεν έχουν ακόμη προστεθεί ονόματα κατόχων, κάτι που τα καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικά για τους παραχαράκτες.
Συνολικά, οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας υπολογίζουν ότι 18.002 κενά συριακά διαβατήρια έχουν κλαπεί από εγκαταστάσεις της συριακής κυβέρνησης, εκ των οποίων χιλιάδες έχουν περιέλθει στην κατοχή άλλων οργανώσεων, πέραν του ΙΚ.
«Δυνητικοί δράστες περνούν με τους πρόσφυγες»
«Οι εξελίξεις που συνδέονται με την κατάσταση των προσφύγων έχουν δείξει ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις ώστε να περνούν δυνητικοί δράστες επιθέσεων στην Ευρώπη και τη Γερμανία χωρίς να μπορούν να εντοπιστούν», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας (BKA) στην Μπιλτ αμ Ζόνταγκ.
Μέλη της ομάδας των τζιχαντιστών που διέπραξε τις επιθέσεις στο Παρίσι -130 νεκροί τον Νοέμβριο του 2015- αποδείχθηκε ότι κατείχαν πλαστά συριακά διαβατήρια.
Πάντως, «τα πλαστά ή τροποποιημένα διαβατήρια χρησιμοποιούνται πιο συχνά για παράνομες εισόδους (μεταναστών στην Ευρώπη), χωρίς απώτερο κίνητρο να διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με έγγραφα που συμβουλεύθηκε η Μπιλτ αμ Ζόνταγκ, τα 8.625 από τα διαβατήρια που ελέγχθηκαν από τις γερμανικές υπηρεσίες μετανάστευσης το 2016 αποδείχθηκαν πλαστά.
Η Γερμανία έχει υποδεχθεί από το 2015 πάνω από ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων χιλιάδων Σύρων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
- Η «απόδραση» της Νταϊάνα: Τα παιδιά, ο Ντόντι και το σχέδιο Μαλιμπού
- Ο Τραμπ επέπληξε δημόσια τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αλλά στο παρασκήνιο ήταν διαφορετικά – Τι άλλαξε πριν φύγει;
- Ο Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει την παραλαβή πυραύλων Patriot και την άδεια για την κατασκευή τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442