Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μαραθώνιος της Αθήνας δημιουργεί... πρόβλημα στην Κεντροαριστερά

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας δημιουργεί… πρόβλημα στην Κεντροαριστερά

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς έχει προκαλέσει διαφωνίες μεταξύ των υποψηφίων και αναμένεται να λυθεί στην επόμενη συνάντηση της Επιτροπής Αλιβιζάτου την Τρίτη. Ωστόσο, τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί, καθώς ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι προγραμματισμένος για τις 12 Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής του β' γύρου της ψηφοφορίας, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στις μετακινήσεις.

Την ομιλία της στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ετοιμάζει η Φώφη Γεννηματά, η οποία βρίσκεται από χθες στην Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ. Η Γεννηματά αναμένεται να αναπτύξει το οικονομικό σχέδιο της Συμπαράταξης -γνωστό και ως «Μένουμε Ελλάδα», με τις παραγωγικές ευκαιρίες για την νέα γενιά να αποτελούν έναν από τους κύριους άξονες. Πριν την ομιλία, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ θα συναντήσει, μεταξύ άλλων, και τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη αύριο και έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου για την Τετάρτη. Με την χθεσινή ομιλία του στην Τεχνόπολη εγκαινιάστηκε και επισήμως η προεκλογική περίοδος για την Κεντροαριστερά, η οποία αριθμεί πλέον 10 επίδοξους αρχηγούς. Παρόλα αυτά, συγκεκριμένες λεπτομέρειες της διαδικασίας δεν έχουν αποφασιστεί.

Η μεγαλύτερη διαφωνία, μεταξύ Φώφης Γεννηματά και των υπολοίπων, αφορά το ανοιχτό ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας το οποίο, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο αναμένεται να λυθεί την Τρίτη, στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου -πρέπει να θεωρείται, βέβαια, δεδομένο, πως αν το αδιάβλητο της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης δεν μπορεί να διασφαλιστεί, δεν θα υπάρξει κανενός είδους εξ αποστάσεως ψηφοφορία.

Όμως τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Ο Μαραθώνιος στην Αθήνα, προγραμματισμένος για τις 12 Νοεμβρίου -ημέρα διεξαγωγής του δεύτερου γύρου-, δημιουργεί δυσκολίες μετακίνησης για τους ψηφοφόρους εντός Λεκανοπεδίου.

Διαφορές φαίνεται πως προκύπτουν και για τον τρόπο που θα συνταχθεί το μητρώο μελών: ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνει λόγο για δύο καταλόγους, έναν που θα αφορά τους φίλους και έναν τα μέλη του νέου φορέα (όπως αναφέρεται και στην επιστολή Αλιβιζάτου), ενώ επιτελικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν πως όποιος συμμετάσχει στην διαδικασία θα γίνεται αυτομάτως μέλος του κόμματος.

Μυρτώ Λιαλιούτη

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024