Πρώτη και αήττητη η Σλοβενία, 2η η Φινλανδία, 3η η Γαλλία
Η Σλοβενία νίκησε εύκολα την Γαλλία με 95-78, σε αναμέτρηση για την 5η
και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου. Με αυτή τη νίκη η Σλοβενία
διατήρησε το αήττητο στο Ευρωμπάσκετ και εξασφάλισε την πρώτη θέση στο
γκρουπ, ενώ θα αναμετρηθεί το Σάββατο (9/9) στην Κωνσταντινούπολη για
την φάση των «16» με την ομάδα που θα τερματίσει στην 4η θέση του 2ου
ομίλου. Τη 2η θέση του ομίλου κατέλαβε η Φινλανδία που επικράτησε με 83-79 της Ισλανδίας, στέλντοντας τη Γαλλία στη 3η θέση.
Η Σλοβενία νίκησε εύκολα την Γαλλία με 95-78, σε αναμέτρηση για την 5η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου. Με αυτή τη νίκη η Σλοβενία διατήρησε το αήττητο στο Ευρωμπάσκετ και εξασφάλισε την πρώτη θέση στο γκρουπ, ενώ θα αναμετρηθεί το Σάββατο (9/9) στην Κωνσταντινούπολη για την φάση των «16» με την ομάδα που θα τερματίσει στην 4η θέση του 2ου ομίλου.
Πρώτος σκόρερ για τους Σλοβένους ήταν ο Ντράγκιτς με 22 πόντους και 8 ασίστ, ενώ από τους «τρικολόρ» ξεχώρισε ο Ντε Κολό με 16 πόντους.
Η Σλοβενία ξεκίνησε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, με τους Ντόνσιτς και Ντράγκιτς να είναι «καυτοί» από την περιφέρεια, «έτρεξε» ένα σερί 10-0 και προηγήθηκε με 20-13 (8΄). Οι Γαλλοί, βασιζόμενοι στον Ντιαό, μείωσαν σε 23-20, για να λήξει τελικά το πρώτο δεκάλεπτο 28-22.
Στην δεύτερη περίοδο η τραγική άμυνα της Γαλλίας, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αστοχία των παικτών της από την περιφέρεια (2/13 τρίποντα), έδωσε το δικαίωμα στους Σλοβένους να ελέγξουν πλήρως τον αγώνα και να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +17 (52-35).
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Γαλλία μείωσε στους 9 (53-44 στο 23΄), αλλά η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ «απάντησε» με ένα σερί 13-0 και πήρε «αέρα» 22 πόντων (66-44 στο 27΄), ενώ μέχρι το τέλος της περιόδου προηγείτο με 26 (77-51).
Στην τελευταία περίοδο η Γαλλία εκμεταλλεύτηκε την χαλάρωση των Σλοβένων και μείωσε στους 12 (79-67 στο 35΄), αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω. Η Σλοβενία σοβαρεύτηκε και «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες την αναμέτρηση, φτάνοντας στην νίκη με το τελικό 95-78.
Με ρεκόρ 4-1 και από τη δεύτερη θέση του 1ου ομίλου ολοκλήρωσε η Φινλανδία τις υποχρεώσεις της στην Α’ φάση. Η ομάδα του Χένρικ Ντέτμαν επικράτησε με 83-79 της ουραγού του ομίλου Ισλανδίας (0-5) και πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου στη φάση των «16» καλείται σε νοκ άουτ αγώνα να κάμψει την αντίσταση της Ιταλίας (3η θέση του 2ου ομίλου).
Ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε για την Φινλανδία, που πήρε τη νίκη με ανατροπή στην τέταρτη περίοδο, ο Λάουρι Μάρκανεν (23π.), ενώ από την Ισλανδία που αποκλείστηκε από τη συνέχεια ξεχώρισε ο Γιον Άρνορ Στέφανσον με 13 πόντους.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Ο Ματίας Λεσόρ μίλησε για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση και ήταν εμφανές το πόσο χαρούμενος ήταν που αγωνίστηκε μετά από τόσο καιρό νιώθοντας καλά το κορμί του.