ΙΣΘ: Έκκληση συνεργασίας επί του νομοσχεδίου για τους ιατρικούς συλλόγους
Δημόσια επιστολή προς τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλη Βλάσταράκο, απευθύνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ώστε να υπάρξει κοινή στάση των γιατρών επί του προς ψήφιση νομοσχεδίου για τις αλλαγές στη λειτουργία των ιατρικών συλλόγων.
Δημόσια επιστολή προς τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλη Βλάσταράκο, απευθύνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ώστε να υπάρξει κοινή στάση των γιατρών επί του προς ψήφιση νομοσχεδίου για τις αλλαγές στη λειτουργία των ιατρικών συλλόγων.
Το εν λόγω νομοσχέδιο, που σε λίγες ημέρες ψηφίζεται από τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έχει προκαλέσει αντιπαράθεση μεταξύ του ΠΙΣ και των συλλόγων-μελών του. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο ως «πρωτοφανή και προφανή προσπάθεια, που διαπνέει το σύνολο των προτεινομένων διατάξεων, για την αποδυνάμωση των Ιατρικών Συλλόγων μέσα από μία καταφανή προσπάθεια του ΠΙΣ να καταστεί παντοκράτωρ, αυταρχικός και μοναδικός ρυθμιστής των πάντων, μοναδικός συνομιλητής και χειροκροτητής των πολιτειακών αρχών, απλά ένα, δηλαδή, δικτατορικό έκτρωμα».
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ υποστηρίζει το αντίθετο λέγοντας ότι «με το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν φιμώνονται οι Ιατρικοί Σύλλογοι, απεναντίας ενισχύεται η φωνή όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, όχι μόνο των μεγάλων αλλά και των μεσαίων και των μικρότερων Συλλόγων».
Πάντως και ο ΙΣΘ στην επιστολή του προς τον ΠΙΣ τονίζει ότι στο «νομοσχέδιο για τη λειτουργία των ΙΣ κυριαρχεί το στοιχείο της πειθαρχικής επιβολής ως μεθόδου λειτουργίας και διοίκησης του ΠΙΣ. Στοιχείο πολύ ταιριαστό με την ιδεολογία της σημερινής Κυβέρνησης αλλά απολύτως αταίριαστο για όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά για την αποτελεσματική λειτουργία, εκπροσώπηση και προάσπιση των συμφερόντων του συνόλου του ιατρικού κόσμου».
Ο κ. Εξαδάκτυλος ζητά από τον Μιχάλη Βλασταράκο να λάβει υπόψη του τις απόψεις που έχουν καταθέσει επί του νομοσχεδίου έξι ιατρικοί σύλλογοι, ώστε να ενσωματωθούν σ’ αυτό και να είναι πραγματικά εκσυγχρονιστικό και αποτελεσματικό.
«Σας προτείνω να συνεργαστούμε οι πρόεδροι των ΙΣ που έκαναν προτάσεις το 2017 με εσάς, για την ενσωμάτωση των προτάσεων αυτών στο προς συζήτηση νομοσχέδιο και με τη δέσμευση όλων, το ΔΣ του ΠΙΣ να εγκρίνει τις προσθήκες, που βεβαίως δεν αναιρούν τις αποφάσεις της ΓΣ», διευκρινίζει ο πρόεδρος του ΙΣΘ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα