Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΜΙΝΙ John Cooper Works GP Concept: Στα χρώματα του πολέμου

ΜΙΝΙ John Cooper Works GP Concept: Στα χρώματα του πολέμου

Η βρετανική φίρμα θα μεταφέρει στο “floor” της Φρανκφούρτης λίγη από την πολεμική ατμόσφαιρα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με ένα «εξοργιστικά» σπορ πρωτότυπο ΜΙΝΙ.


Εκτός από την πρωτότυπη θεώρηση για το αμιγώς ηλεκτρικό ΜΙΝΙ του 2019, η βρετανική φίρμα ετοιμάζει για την Φρανκφούρτη ένα ακόμα πρωτότυπο μοντέλο με τα διακριτικά John Cooper Works GP το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελεί προπομπό μιας νέας, τρίτης έκδοση της περιορισμένης σειράς GP.

Ανεξαρτήτως προοπτικών, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η σχεδιαστική προσέγγιση της ΜΙΝΙ στο συγκεκριμένο πρωτότυπο ξεπερνά κάθε προηγούμενο αντίστοιχης απόπειρας της φίρμας με το John Cooper Works GP να δηλώνει με κάθε τρόπο τις επιρροές από το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ξεκινώντας από το μεγαλύτερο σε πλάτος αμάξωμα και τα μεγαλύτερα μετατρόχια, τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα τα κάτι παραπάνω από ορατά αεροδυναμικά βοηθήματα σε συνδυασμό με ανθρακονημάτινα πλευρικά τμήματα και φτάνοντας έως τους πολεμικούς χρωματισμούς, τις λεπτομέρειες στη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων και το σπαρτιατικής λογικής εσωτερικό το John Cooper Works GP, δείχνει να αποτελεί μια εξιδανικεύμενη όσο και ιδιαίτερα επιτυχημένη αποτύπωση όσων έχουμε συνδέσει με τις αγωνιστικές πίστες με την χαρακτηριστική νεορετρό αισθητική υπογραφή της ΜΙΝΙ.

Εκτός από την εμφάνιση, η MINI αναφέρει ότι για τον περιορισμό του βάρους τα ανθρακονήματα επεκτείνονται και στην κατασκευή του πλαισίου, ενώ στο ίδιο ακριβώς σκεπτικό, έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα καθώς και οι επενδύσεις ενώ περίοπτη θέση στο εσωτερικό έχουν πάρει ο κλωβός ασφαλείας και τα μπάκετ καθίσματα με τις ζώνες ασφαλείας πέντε σημείων στήριξης.

Παράλληλα έχει προστεθεί ένα head-up display όπου εμφανίζονται οι ζωτικές ενδείξεις ενώ ο οδηγός μπορεί να παραμετροποιήσει τις ρυθμίσεις των αναρτήσεων μέσω της κεντρικής οθόνης του infotainment.

Όπως και να έχει με τα χαρακτηριστικά του, όπως αναφέρει η ΜΙΝΙ το John Cooper Works GP επιχειρεί να αποτυπώσει την εικόνα μιας «οδηγικής μηχανής στην καθαρότερη μορφή της» και παρόλο που δεν υπάρχει αναφορά για το κινητήριο σύνολο και τις προδιαγραφές ούτε και μια σαφής προοπτική παραγωγής μιας αντίστοιχης έκδοσης, μερικές φορές η εικόνα και μόνο αρκεί.

auto.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024