
Σκάφος με 103 πρόσφυγες εντοπίστηκε ανατολικά της Κρήτης
Σε ξύλινο σκάφος 25 μέτρων εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από το δεξαμενόπλοιο RHINO, υπό σημαία Σιγκαπούρης, 103 πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης.
Σε ξύλινο σκάφος 25 μέτρων εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από το δεξαμενόπλοιο RHINO, υπό σημαία Σιγκαπούρης, 103 πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης.
Νωρίτερα, ένας από τους επιβαίνοντες στο σκάφος είχε καλέσει σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112.
Αμεσα ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους από αεροσκάφος της Frontex και πέντε παραπλέοντα πλοία.
Οι 103 πρόσφυγες θα μεταφερθούν στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Οπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, από τις 07.00 το πρωί της Παρασκευής 1ης Σεπτεμβρίου έως το πρωί στις 07.00 της Δευτέρας 4ης Σεπτεμβρίου διασώθηκαν 186 πρόσφυγες και μετανάστες σε έξι περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου και Χίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Περού: Η Lockheed Martin επιβεβαιώνει την αγορά των 12 F-16
- ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί την Κίνα για κρυφή και σε μεγάλη κλίμακα αντιγραφή των αμερικανικών εταιρειών ΤΝ
- G20: Η Ρωσία «θα προσκληθεί» στις εργασίες και στη σύνοδο της Φλόριντα
- Η Lufthansa καταργεί τη δωρεάν χειραποσκευή σε πτήσεις μικρής και μεσαίας απόστασης
- Ιράν: Δεν θα χρησιμοποιήσω πυρηνικά όπλα στις επιθέσεις, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: «Γιατί έρχομαι»