44 έλληνες επιχειρηματίες με Μακρόν και κορυφαίους γάλλους CEOs
Γνωστά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν περιλαμβάνονται μεταξύ των προσκεκλημένων στο οικονομικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα, παρουσία του Γάλλου προέδρου Μανουέλ Μακρόν.
Γνωστά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν περιλαμβάνονται μεταξύ των προσκεκλημένων στο οικονομικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα, παρουσία του Γάλλου προέδρου Μανουέλ Μακρόν.
Όπως προκύπτει από τη σχετική λίστα, οι 44 που έχουν προσκληθεί, εκπροσωπούν σχεδόν όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.
Τόσο κατά τη διάρκεια του φόρουμ, όσο και αργότερα, οι Ελληνες επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους Γάλλους CEOs, που θα συνοδεύουν τον Γάλλο πρόεδρο στην επίσκεψη του.
Στη γαλλική αποστολή εκπροσωπούνται ορισμένες από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές, διεθνώς, από το χώρο της ενέργειας έως τον χώρο της αεροδιαστημικής. Το γαλλικό προεδρικό μέγαρο επιθυμεί να δείξει και εμπράκτως ότι στηρίζει την Ελλάδα και θέλει να το κάνει μέσω της προώθησης επενδυτικών προγραμμάτων στη χώρα μας. Πόσες πιθανότητες έχει να συμβεί κάτι τέτοιο;
Με βάση την έως τώρα εμπειρία, μικρές. Κι αυτό γιατί με εξαίρεση αυτές που είναι ήδη τοποθετημένες, όπως, για παράδειγμα, η Total, οι άλλες πολύ δύσκολα θα βρουν χώρο και δυνατότητες για να αξιοποιήσουν τυχόν ευκαιρίες. Γι’ αυτό και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να φανεί ποια θα είναι η ανταπόκριση και από ελληνικής πλευράς.
Προκειμένου να υπάρχει μια εικόνα του μεγέθους των γαλλικών επιχειρήσεων που θα εκπροσωπηθούν στην αποστολή, να αναφέρουμε, μεταξύ άλλων, τα ονόματα των Sanofi, Edf, Soufflet, Alsthom, Avril, BPCE, Biocodex, Vinci, UP, Trigano, Airbus, BPI, Suez, Thales, L’Oreal και άλλες.
Γιώργος Μαντέλας
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442