Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ικανοποίηση Μαξίμου για την άνοδο του ΑΕΠ

Ικανοποίηση Μαξίμου για την άνοδο του ΑΕΠ

«Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και αυτό το αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας η ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το β' τρίμηνο» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, γεγονός που τονίζει σε tweet και ο ίδιος ο Αλ.Τσίπρας, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη φέτος μπορεί να φτάσει στο 2%. Το Μαξίμου δεν παραλείπει να επιτεθεί στη ΝΔ, «τη στιγμή που κινδυνολογούσε και προέβλεπε την επερχόμενη καταστροφή, η οικονομία αναπτυσσόταν».

«Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και αυτό το αποδεικνύει πέραν πάσης
αμφιβολίας η ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το
δεύτερο τρίμηνο του έτους» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η δυναμική ανάκαμψη ακόμη και την περίοδο που η δεύτερη αξιολόγηση δεν είχε ολοκληρωθεί, είναι περισσότερο από εμφανής, τονίζεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου, που δεν παραλείπει να κατηγορήσει την ΝΔ για άλλη μια φορά για κινδυνολογία που χαλάει το κλίμα στην αγορά.

«Τη στιγμή που η ΝΔ κινδυνολογούσε και προέβλεπε την επερχόμενη καταστροφή, η ελληνική οικονομία αναπτυσσόταν με ρυθμούς 0,5% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2017 και με 0,8% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2016», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου στη δήλωσή του.

«Η τάση αυτή ενισχύθηκε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, την επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος και τις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για δίκαιη ανάπτυξη με προστασία της εργασίας και για την οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου» καταλήγει η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Τσίπρας: Το 2017 μπορεί να κλείσει με ανάπτυξη 2%

Τα θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη έσπευσε να σχολιάσει και ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter. «Η ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ελληνική οικονομία κατά το 2o τρίμηνο του έτους αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα» έγραψε ο πρωθυπουργός, ενώ ξεκινούσε τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο 2017 μπορούμε να φτάσουμε σε ανάπτυξη κοντά στο 2%, μέγεθος που δεν έχει δει η ελληνική οικονομία πάνω από μια δεκαετία, όπως είπε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε και την αναγκαιότητα εργαλείων ρευστότητας και αύξησης της ζήτησης «για να μπορέσει να εκτιναχθεί η ελληνική οικονομία», τονίζοντας ότι ο ρόλος των τραπεζών σε αυτή την προσπάθεια είναι πολύ χρήσιμος, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να επανοικοδομηθεί η εμπιστοσύνη όχι μόνο των επενδυτών αλλά και των καταθετών στις ελληνικές τράπεζες.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «η αλήθεια είναι ότι έχουμε ενθαρρυντικούς δείκτες, και τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι ενθαρρυντικά, διότι δείχνουν ότι αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους θετικούς ρυθμούς που είχαμε στα πρώτα τρίμηνα, τα δύο και ιδιαίτερα το τρίτο που απ’ ό,τι φαίνεται είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό -όλοι το νιώθουμε αυτό και με την πολύ μεγάλη απόδοση του τουρισμού-, μπορούμε να φτάσουμε στο 2017 σε μεγέθη ανάπτυξης κοντά στο 2%, που έχει να δει η ελληνική οικονομία πάνω από μια δεκαετία».

Υπογράμμισε ότι αυτό που χρειάζεται κατά την εκτίμηση του «είναι να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία, ταυτόχρονα όμως να δώσουμε και εργαλεία ρευστότητας και να αυξήσουμε και τη ζήτηση για να μπορέσει να εκτιναχθεί η ελληνική οικονομία».

«Και άρα ο ρόλος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, των τραπεζών, σε αυτή την προσπάθεια είναι πολύ χρήσιμος», συνέχισε, για να προσθέσει πως «ταυτόχρονα με αυτή την προσπάθεια πρέπει να επανοικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη όχι μόνο των επενδυτών αλλά και των καταθετών στις ελληνικές τράπεζες».

Επ΄ αυτού επισήμανε: «Ήδη είχαμε μια θετική εξέλιξη τον Ιούλιο, με την αύξηση κατά 1 δισ. Νομίζω ότι αυτός ο ρυθμός πρέπει να αυξηθεί ακόμα περισσότερο και να επιταχυνθεί, και με αυτόν τον τρόπο νομίζω ότι θα κλείσουμε οριστικά τον κύκλο της κρίσης».

Στη συνάντηση με τους τραπεζίτες συμμετείχαν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024