Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG Project ONE: Με «φόρα» 350 χλμ./ώρα... προς την Φρανκφούρτη

Mercedes-AMG Project ONE: Με «φόρα» 350 χλμ./ώρα… προς την Φρανκφούρτη

Το υπεραυτοκίνητο των Γερμανών με την τεχνολογία από τις τάξεις της F1 και ισχύ άνω των 1.000 ίππων δίνει το στίγμα του καθώς πλησιάζει η πλήρης αποκάλυψή του στην έκθεση της Φρανκφούρτης σε μια προ-παραγωγής έκδοση.

Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει μια ακόμα πτυχή του εκκεντρικού υπεραυτοκινήτου το οποίο προετοιμάζει για την προσεχή διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης με την μορφή μιας πρωτότυπης προ-παραγωγής έκδοσης.

Σύμφωνα λοιπόν με τις νεότερες «τμηματικές» συστάσεις, εκτός από την νέα teaser εικόνα που βλέπει το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνοντας και την αεροδυναμική συνάφεια του Project One με την κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το διθέσιο «supersports car» όπως αρέσκεται να το αποκαλεί η Mercedes-Benz θα προσφέρει μέγιστη ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Όπως έχει γίνει γνωστό ήδη από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του, το Project One θα αξιοποιήσει ένα υβριδικό σύνολο βασισμένο στην τεχνολογία της W06 Hybrid, το μονοθέσιο της Mercedes-AMG στην F1 όπου κυριαρχεί μια μονάδα ισχύος που συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 1,6 λίτρων με ένα σοφιστικέ σύστημα επικούρησης από ηλεκτροκινητήρες καθώς και ένα αντιστοίχως εξεζητημένο σύστημα επαναξιοποίησης της θερμικής ενέργειας και φυσικά της κινητικής ενέργειας.

Το κινητήριο σύνολο το οποίο θα αποτελέσει μια μετεξέλιξη του παραπάνω υβριδικού προσαρμοσμένη ούτως ώστε να μπορεί να υποστηρίξει και μια «καθημερινή» χρήση χωρίς αυτό βέβαια να αναιρεί το γεγονός ότι η συνδυαστική ισχύς θα ξεπερνά τους 1.000 ίππους.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία στην περίπτωση του Project One, εκτός από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης θα χρησιμοποιηθεί ένα ζεύγος ηλεκτρικών μοτέρ για κάθε άξονα ενώ σύμφωνα με την Mercedes-AMG το κινητήριο σύνολο θα συνοδεύεται από εγγύηση 50.000 χλμ. πριν χρειαστεί συντήρηση με δεδομένη την ιδιαίτερη προέλευση και την φυσιογνωμία του συνόλου με όριο στροφών ανά λεπτό πάνω από 10.000.

auto.in.gr

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024