Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ικανοποίηση Μίσσα για τη νίκη αλλά και προβληματισμός για τα λάθη

Ικανοποίηση Μίσσα για τη νίκη αλλά και προβληματισμός για τα λάθη

Ικανοποίηση για την επιβλητική νίκη με 90-61 επί της Ισλανδίας στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ εξέφρασε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, αλλά εξέφρασε και τον προβληματισμό του για τα 20 λάθη της εθνικής ανδρών, καθώς και για το οκτάλεπτο στη δεύτερη περίοδο, όταν οι παίκτες του βρέθηκαν από το +19 στο +2.

Ικανοποίηση για την επιβλητική νίκη με 90-61 επί της Ισλανδίας στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ εξέφρασε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, αλλά εξέφρασε και τον προβληματισμό του για τα 20 λάθη της εθνικής ανδρών, καθώς και για το οκτάλεπτο στη δεύτερη περίοδο, όταν οι παίκτες του βρέθηκαν από το +19 στο +2.

Κ. ΜΙΣΣΑΣ: «Τα 20 λάθη με δυνατό αντίπαλο μπορεί να σε διαλύσουν»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας εξήγησε για την πρεμιέρα με την Ισλανδία: «Τέτοια τουρνουά είναι γεμάτα εκπλήξεις, γεμάτες διαφορετικές καταστάσεις. Η Ισλανδία είναι μια ομάδα χωρίς μεγάλα ονόματα, αλλά γρήγορους παίκτες, που τρέχουν το γήπεδο και σουτάρουν διαρκώς. Στο α’ δεκάλεπτο είχαμε μεγάλη συγκέντρωση, αλλά στην πορεία τη χάσαμε, με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά. Στο β’ μέρος χαμηλώσαμε το σχήμα στην άμυνα, αλλάξαμε τον τρόπο αντιμετώπισης των «pick ‘n’ roll» και μπορέσαμε να κλέψουμε μπάλες και να σκοράρουμε στο ανοιχτό γήπεδο».

Αναφορικά στα πολλά λάθη της εθνικής, ο Κώστας Μίσσας είπε: «Κάναμε πολλά χαζά λάθη, χωρίς λόγο. Όταν ο αριθμός είναι 10+, υπάρχει πρόβλημα. Απέναντι σε ομάδες σαν την Ισλανδία δεν θα έλεγα πως αυτό μπορεί να σε επηρεάσει πολύ, γιατί -εντάξει- είμαστε καλύτερη ομάδα, δεν το αφήσαμε να φανεί στην πράξη. Κόντρα σε πιο δυνατούς αντιπάλους όμως, ο αποψινός αριθμός στα λάθη (20) μπορεί να σε διαλύσει».

Ενόψει της δύσκολης συνέχειας με Γαλλία (2/9) και Σλοβενία (3/9), ο Μίσσας εξήγησε: «Πηγαίνουμε βήμα-βήμα στη διοργάνωση. Έχουμε ρεπό αύριο και μετά ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι με τη Γαλλία. Δεν είναι μόνο γεμάτη ταλέντο αυτή η ομάδα, αλλά και με προσωπικότητες». Εν συνεχεία επικεντρώθηκε στην επόμενη αντίπαλο, Γαλλία, λέγοντας: «Είναι μια ομάδα γεμάτη ταλέντο, αλλά παίζει εξαιρετικά σε συνολικό επίπεδο.

Είναι πολύ σημαντικό να χαλάσουμε την περιφερειακή δράση της Γαλλίας, σε δημιουργία και εκτέλεση. Είναι ένα, αλλά το πιο βασικό. Όλο το παιχνίδι προέρχεται από τους κοντούς, όχι από τους ψηλούς. Γι αυτό είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε οτιδήποτε θα φέρει σε συνεργασία τους κοντούς με τους ψηλούς».

Ν. ΠΑΠΠΑΣ: «Δεν βγαίνουν σαφή συμπεράσματα με την Ισλανδία

Ο πρώτος σκόρερ της εθνικής στην πρεμιέρα με την Ισλανδία, Νίκος Παππάς, δήλωσε: «Κάθε πρεμιέρα είναι ιδιαίτερη. Είναι σημαντικό ότι πήραμε τη νίκη. Ας μην γελιόμαστε, δεν βγαίνουν σαφή συμπεράσματα με την Ισλανδία. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με τη Γαλλία, εκεί όπου δεν πρέπει να δείξουμε κενά διαστήματα όπως σήμερα. Αυτός ο αγώνας θα παίξει ρόλο στην κατάταξη» τόνισε ο διεθνής γκαρντ, που πέτυχε 20 πόντους σε μόνο 21’46» συμμετοχής». Σχετικά με τις προσδοκίες του από την εθνική στους αγώνες του 1ου ομίλου, ο Νίκος Παππάς είπε: «Δεν ξέρω πώς θα είναι η ομάδα, πότε θα παίξει τέλεια, όπως θέλει ο καθένας. Πρέπει να ακολουθούμε το πλάνο, είμαστε έμπειροι παίκτες. Θα πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε από τα δύο επόμενα παιχνίδια» πρόσθεσε ο Παππάς, που είπε ακόμα για τους «τρικολόρ»: «Η Γαλλία έχει πολύ ταλαντούχους παίκτες. Θα είναι πολύ δύσκολο το έργο. Χρειάζεται πολλή δουλειά, ομαδική. Δεν μπορείς να σταθείς σε έναν παίκτη».

Θ. ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: «Να το πάρουμε… εγωϊστικά»

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν εξαιρετικός στο β΄ μέρος και είπε μετά τη νίκη επί της Ισλανδίας: «Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα. Βασίζομαι στα αθλητικά μου προσόντα, από εκεί και πέρα κάνω αυτό που πρέπει και χρειάζεται» τόνισε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που είπε για τη διαφορετική εικόνα που έδειξε η Εθνική ανά διαστήματα μέσα στο γήπεδο: «Πρέπει να κρατήσουμε την αντίδραση που είχαμε, παίξαμε πολύ κακό μπάσκετ για ένα οκτάλεπτο. Στη συνέχεια βελτιώσαμε την απόδοσή μας και φτάσαμε στη νίκη».

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού συνέχισε: «Πρέπει να το πάρει ο καθένας εγωιστικά, με την καλή έννοια. Για να δείξουμε πόσο καλοί είμαστε και να βοηθήσουμε την ομάδα. Να δώσουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε. Πρέπει να «χτίσουμε» πάνω σε αυτά που κάναμε καλά σήμερα, και να αφήσουμε τα υπόλοιπα πίσω». Τέλος, για το παιχνίδι με τη Γαλλία είπε: «Το παιχνίδι με τη Γαλλία ενδέχεται να αποτελέσει κριτήριο ακόμη και για τη γενικότερη πορεία της Ελλάδας στη διοργάνωση. «Όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να είμαστε σοβαροί. Το πρώτο παιχνίδι ήταν κομβικής σημασίας γιατί οι πρεμιέρες κρύβουν παραπάνω κινδύνους. Κάναμε όμως αυτό που έπρεπε, αντιδράσαμε».

Β. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Σημαντική η νίκη στην πρεμιέρα»

«Ήταν πολύ σημαντικό να νικήσουμε στο πρώτο παιχνίδι, γιατί ξέρουμε πως σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν αρνητικές εκπλήξεις και ο θεωρητικά αδύναμος είναι αυτός που νικά στο τέλος. Στο α’ δεκάλεπτο πιστεύω ότι ήμασταν καλοί, αλλά στο β’ δεκάλεπτο παίξαμε άσχημα, τόσο σε άμυνα και επίθεση. Γι’ αυτό έπεσε η διαφορά. Μετά τη διακοπή του ημιχρόνου, παίξαμε πιο σοβαρά και εφαρμόσαμε το πλάνο. Έτσι, καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024