Συνελήφθη συνεργάτης των τζιχαντιστών της Καταλονίας στο Μαρόκο
Οι μαροκινές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα τον οποίο υποψιάζονται ότι εφόδιασε με φιάλες αερίου την ομάδα των τζιχαντιστών που πραγματοποίησαν την διπλή επίθεση στην Καταλονία στις αρχές του μήνα, σκοτώνοντας 16 άτομα.
Οι μαροκινές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα τον οποίο υποψιάζονται ότι
εφόδιασε με φιάλες αερίου την ομάδα των τζιχαντιστών που
πραγματοποίησαν την διπλή επίθεση στην Καταλονία στις αρχές του μήνα,
σκοτώνοντας 16 άτομα.
Τα μέλη του τζιχαντιστικού θύλακα της Καταλονίας είχαν συγκεντρώσει περίπου 120 φιάλες βουτανίου σε σπίτι σε πόλη νότια της Βαρκελώνης με τις οποίες, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια μεγαλύτερη βομβιστική επίθεση.
Η αστυνομία πιστεύει πως οι τζιχαντιστές προκάλεσαν κατά λάθος ανάφλεξη των εκρηκτικών στις 16 Αυγούστου, την παραμονή της επίθεσης στη Βαρκελώνη, δημιουργώντας μια έκρηξη που κατέστρεψε το σπίτι στην πόλη Αλκανάρ.
Οι υπόλοιποι τζιχαντιστές αποφάσισαν τότε να χρησιμοποιήσουν ενοικιασμένα οχήματα για να παρασύρουν τα πλήθη κατά μήκος της γνωστότερης λεωφόρου της Βαρκελώνης και αργότερα να πραγματοποιήσουν επίθεση στο θέρετρο Καμπρίλς.
Ο άνδρας συνελήφθηκε από την μαροκινή αστυνομία στην πόλη της Καζαμπλάνκα, ανέφερε η πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Χουάν Ιγνάθιο Ζόιδο, δήλωσε χθες ότι οι αρχές του Μαρόκου έχουν συλλάβει δύο άτομα που σχετίζονται με τις επιθέσεις, αλλά οι αρχές αρνήθηκαν να παραθέσουν λεπτομέρειες.
Το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE δήλωσε πως ο δεύτερος άντρας συνελήφθηκε στην πόλη Ούιντα και ήταν συγγενής ενός μέλους του θύλακα της Βαρκελώνης. Η πηγή δεν το επιβεβαίωσε.
Ο Ζόιδο, μιλώντας μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών του Μαρόκου στην πρωτεύουσα του Μαρόκου Ραμπάτ, είπε ότι οι ισπανικές και οι μαροκινές αρχές συνεργάζονται στενά στην έρευνα.
Οι περισσότεροι από τους δράστες σκοτώθηκαν από πυρά της αστυνομίας, και δύο σκοτώθηκαν στην έκρηξη του σπιτιού στο Αλκανάρ.
Άλλα τέσσερα άτομα συνελήφθηκαν σε σχέση με τις επιθέσεις, και δύο από αυτά έχουν αφεθεί ελεύθερα υπό όρους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μέχρι αύριο Πέμπτη θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για το Fuel Pass
- Το αποτύπωμα του BRIGHT GROUP στους Δελφούς: Η σύγκλιση στρατηγικής και τεχνολογίας ως απάντηση στις προκλήσεις του Μέλλοντος
- Το βλέμμα φόβου της Μελάνια Τραμπ – H πρώτη φορά που η Αμερική την βλέπει να εκφράζει συναισθήματα
- Ινδονησία: Ξεκινά η δίκη στρατιωτικών που οργάνωσαν επίθεση με οξύ εναντίον ακτιβιστή
- Ποια είναι τα δεδομένα με τους τραυματισμούς των Γουόρντ και Ντόρσεϊ
- Μαγνησία: Αυτοπυρπολήθηκε επειδή δεν άντεχε τον χαμό της κόρης της – Την εντόπισε ο γιος της
- Φουρνιέ: «Περιμένουμε στο επόμενο ματς με τη Μονακό να δώσουμε τα πάντα»
- Πέθανε η Μπέβερλι Μάρτιν, η «ξεχασμένη» φωνή της βρετανικής φολκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 29.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442