Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ντακότα: Ζευγάρι κατηγορείται ότι σκότωσε έγκυο για να της πάρει το παιδί

Ντακότα: Ζευγάρι κατηγορείται ότι σκότωσε έγκυο για να της πάρει το παιδί

Ζευγάρι στη Ντακότα αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο, έπειτα από ισχυρισμούς ότι σκότωσε μια έγκυο γυναίκα, με σκοπό να της πάρει το παιδί. Οι μαρτυρίες των δυο κατηγορουμένων αντικρούονται, ενώ τα αποτελέσματα της αυτοψίας έδειξαν ότι αιτία θανάτου της 22χρονης ήταν η «ανθρώπινη βία».

Ζευγάρι στη Ντακότα αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο, έπειτα από ισχυρισμούς ότι σκότωσε μια έγκυο γυναίκα, με σκοπό να της πάρει το παιδί.

Η Σαβάνα ΛαΦοντάν Γκρέιγουιντ, ετών 22, ήταν οκτώ μηνών έγκυος όταν δηλώθηκε αγνοούμενη στις 19 Αυγούστου.

Το πτώμα της εντόπισαν στο Κόκκινο Ποτάμι αθλητές κανό την Κυριακή, τυλιγμένο σε πλαστικό και παγιδευμένο, σύμφωνα με την Star Tribune της Μινεάπολις, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για φόνο.

Ο 32χρονος Γουίλιαμ Χόεν και η 38χρονη Μπρουκ Κρους βρίσκονται υπό κράτηση. Διηγήθηκαν στην αστυνομία διαφορετικές εκδοχές σχετικά με το πώς βρέθηκαν να φροντίζουν το υγιές δυο ημερών βρέφος, έπειτα από την επίσκεψη της ΛαΦοντάν Γκρέιγουιντ στο διαμέρισμά τους, την ημέρα που δηλώθηκε ως αγνοούμενη.

Η ανακάλυψη του πτώματος φέρνει ένα τέλος την οκταήμερη αναζήτηση της μέλλουσας μητέρας, στην οποία συμμετείχαν πολλοί αστυνομικοί και εθελοντές.

Η αστυνομία υποθέτει ότι το μωρό είναι της 22χρονης κοπέλας, αναμένονται, ωστόσο, τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA.

Ο 32χρονος και η 38χρονη αντιμετωπίζουν και περαιτέρω κατηγορίες για απαγωγή και ψευδείς μαρτυρίες στους ερευνητές της υπόθεσης.

Σε κατάθεσή της στην αστυνομία, η Κρους είπε ότι κάλεσε την ΛαΦοντάν Γκρέιγουιντ στον πάνω όροφο του διαμερίσματος και την προέτρεψε να γεννήσει. Δυο ημέρες αργότερα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη, η 22χρονη επέστρεψε και της παρέδωσε ένα μωρό.

Σύμφωνα με την ένορκη αστυνομική κατάθεση, η Κρους «παραδέχτηκε ότι εκμεταλλεύτηκε τη Σαβάνα, σε μια προσπάθεια να της πάρει το παιδί και να το κρατήσει για δικό της».

Κατά τη διάρκεια τριών προκαταρκτικών ελέγχων στο διαμέρισμα, η αστυνομία δεν εντόπισε στοιχεία εγκληματικής δραστηριότητας. Όμως, στις 24 Αυγούστου, έπειτα από ένταλμα έρευνας, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στο διαμέρισμα το νεογέννητο βρέφος.

Οι ιστορίες των δυο κατηγορουμένων σχετικά με το τι συνέβη είναι αντικρουόμενες. Ο Χόεν ισχυρίζεται ότι μόλις επέστρεψε σπίτι από τη δουλειά του, βρήκε τη Κρους στο μπάνιο να καθαρίζει αίματα και του έδειξε το μωρό. «Αυτό είναι το μωρό μας, αυτή είναι η οικογένειά μας» του είπε, σύμφωνα με τον ίδιο. Ο 32χρονος παραδέχθηκε ότι πέταξε τις ματωμένες πετσέτες σε κάδο απορριμμάτων.

Τα αποτελέσματα της αυτοψίας έδειξαν ότι αιτία θανάτου της ΛαΦοντάν Γκρέιγουιντ ήταν η «ανθρώπινη βία», ωστόσο, δεν περιείχε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς γεννήθηκε το παιδί.

Ο Άστον Μάθινι, σύντροφος της 22χρονης και πατέρας του παιδιού δήλωσε ότι «πήραν τον κόσμο μου μακριά μου».

in.gr

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024