Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Θα παίξουμε πιο επιθετικά» είπε ο Σκίμπε για το ματς με την Εσθονία

«Θα παίξουμε πιο επιθετικά» είπε ο Σκίμπε για το ματς με την Εσθονία

Η δυναμικότητα του αντίπαλου, εν προκειμένω της Εσθονίας, επιτρέπει στον Μίχαελ Σκίμπε να παρατάξει ένα πιο επιθετικό σχήμα στην αναμέτρηση της Πέμπτης (31/8, 21:45) με την ομάδα της Βαλτικής, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Ο Γερμανός εκλέκτορας υπογράμμισε ότι έχει ήδη αποφασίσει για τους 7-8 ποδοσφαιριστές που θα ξεκινήσουν στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ αναφορικά με τον Μήτρογλου έδωσε 20% με 30% πιθανότητες να είναι έτοιμος για τον αγώνα της Κυριακής με το Βέλγιο.

Η δυναμικότητα του αντίπαλου, εν προκειμένω της Εσθονίας, επιτρέπει στον Μίχαελ Σκίμπε να παρατάξει ένα πιο επιθετικό σχήμα στην αναμέτρηση της Πέμπτης (31/8, 21:45) με την ομάδα της Βαλτικής, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Ο Γερμανός εκλέκτορας υπογράμμισε ότι έχει ήδη αποφασίσει για τους 7-8 ποδοσφαιριστές που θα ξεκινήσουν στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ αναφορικά με τον Μήτρογλου έδωσε 20% με 30% πιθανότητες να είναι έτοιμος για τον αγώνα της Κυριακής με το Βέλγιο.

«Έχουμε κάποιες δυσκολίες με τραυματισμούς ποδοσφαιριστών και κάποιοι άλλοι δεν παίζουν με τις ομάδες τους, παρά μόνο κάνουν προπονήσεις. Γι αυτό αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου να καλέσουμε πάνω από 23 παίκτες, προκειμένου να τους δούμε όλους. Η εντύπωσή μου είναι πολύ καλή και ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό αύριο το βράδυ», σχολίασε ο τεχνικός της Εθνικής.

«Θα παίξουμε πιο επιθετικά απ΄ ό, τι στο Ταλίν. Σε εκείνο το παιχνίδι αναγκαστήκαμε να κάνουμε νωρίς δυο αλλαγές αμυντικών, οπότε δεν μπορέσαμε να αναπτύξουμε το επιθετικό μας παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο επιθετικοί στο αυριανό ματς», συνέχισε ο Σκίμπε.

Όσο για την κατάσταση που αντιμετωπίζει; «Δυστυχώς ο καλύτερος επιθετικός μας λείπει αύριο. Θα δούμε τι θα κάνουμε. Ο Φορτούνης ευτυχώς παίζει και είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Μπορεί να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι. Έχω πολύ καλές επιλογές στη διάθεσή μου. Ξέρουμε ότι η Εσθονία ότι είναι πολύ καλή στην άμυνα, είναι και γρήγορη ομάδα, έχει καλούς παίκτες, όπως τον Βασίλιεφ. Εμείς πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε στο επιθετικό κομμάτ».

Αναφορικά με το σχηματισμό υπογράμμισε ότι «ίσως να αλλάξω σύστημα. Με Βοσνία και Βέλγιο έπαιξα λίγο πιο αμυντικά. Αύριο θα είμαστε λίγο πιο επιθετικοί. Θα συζητήσω την τακτική με τους παίκτες, αλλά δεν θέλω να αποκαλύψω περισσότερα πράγματα».

Ερωτηθείς για τους Μήτρογλου και Καπίνο, απάντησε ότι «κατά 20% με 30% θα παίξει ο Μήτρογλου την Κυριακή. Βρίσκεται εκτός εδώ και τέσσερις εβδομάδες. Αύριο ενσωματώνεται. Μιλήσαμε χθες και είπε ότι είναι καλά, αλλά θα πρέπει να τον δούμε. Θα είναι στον πάγκο και θα δίνει συμβουλές στους επιθετικούς που θα τον αντικαταστήσουν. Ο Καπίνο επίσης δεν έχει κάνει προπονήσεις. Ίσως είναι εντάξει για το δεύτερο ματς».

Σε κάθε περίπτωση, οριστική απόφαση για την αρχική ενδεκάδα δεν έχει πάρει ακόμη. «Δεν έχω αποφασίσει πλήρως. Υπάρχουν 7-8 βασικοί παίκτες. Για τον Κώστα μπορώ να πω ότι ΄΄ναι, θα παίξει΄΄. Είναι ο πιο δημιουργικός μας παίκτης. Αύριο θα αποφασίσω για τους υπόλοιπους παίκτες της 11άδας», είπε.

Στην αναγκαιότητα κατάκτησης της νίκης απέναντι στην Εσθονία εστίασε ο Κώστας Φορτούνης:

«Το αυριανό παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό μέχρι το επόμενο, έτσι πρέπει να το βλέπουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές. Αν δεν τα καταφέρουμε θα δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα, πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω και για τα παιδιά που θα απουσιάσουν», υπογράμμισε ο άσος του Ολυμπιακού.

Όσο για το πώς θα φτάσει η Εθνική στην επιτυχία; «Πρέπει να πιέσουμε την Εσθονία και να ψάξουμε ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο πρέπει επίσης να έχουμε υπομονή, να μην αγχωθούμε, να σκοράρουμε την ώρα που πρέπει και να πάρουμε τη νίκη, έστω και με 1-0».

Και ο Φορτούνης κατέληξε: «Στο γήπεδό μας πρέπει να παίζουμε επιθετικά και να μη φοβόμαστε, να παλεύουμε για τη νίκη σε κάθε αναμέτρηση, αυτό οφείλουμε να κάνουμε πάντα. Το ίδιο θα γίνει και στον αγώνα με την Εσθονία την Πέμπτη. Προσωπικά μου αρέσει η πίεση, θέλω να βοηθήσω να νικήσει η ομάδα μας και να είμαστε καλά στα επόμενα δύο παιχνίδια».

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024