Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προκαταρκτική έρευνα για καθύβριση θρησκεύματος στον ΕΟΠΠΕΠ

Προκαταρκτική έρευνα για καθύβριση θρησκεύματος στον ΕΟΠΠΕΠ

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, υπό τον κ. Ηλία Ζαγοραίο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Η έρευνα διετάχθη με αφορμή δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η νέα διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού «πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου».

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, υπό τον κ. Ηλία Ζαγοραίο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος, καθώς και άλλα αδικήματα, στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η έρευνα διετάχθη με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, με βάση τα οποία η νέα διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κυρία Ελένη Γιαννακοπούλου «πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου», αλλά και επιχείρησε να αφαιρέσει από υπαλλήλους κοσμήματα σε σχήμα σταυρού που φορούσαν στο λαιμό τους. Η ίδια φέρεται επίσης να έχει ζητήσει από εργαζομένους να απομακρύνουν θρησκευτικές εικόνες από τα προσωπικά τους γραφεία.
Η έρευνα θα συμπεριλάβει ασφαλώς καταγγελίες εργαζομένων που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Γιαννακοπούλου αρνείται τις κατηγορίες και μιλά για προσωπική της στοχοποίηση, σε μια συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης του έργου της στον Οργανισμό.

Κόλλια Ελευθερία

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024