Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Κρήτη: Πρωτοβουλία της ΝΔ για την οδική ασφάλεια και το οδικό δίκτυο

Σύσκεψη φορέων από όλη την Κρήτη με θέμα την οδική ασφάλεια και τις υποδομές στο οδικό δίκτυο του νησιού συγκαλεί την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύσκεψη φορέων από όλη την Κρήτη με θέμα την οδική ασφάλεια και τις υποδομές στο οδικό δίκτυο του νησιού συγκαλεί την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με δήλωση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης «στο πλαίσιο της σύσκεψης θα παρουσιαστεί το σχέδιο «Προσέχω» της Νέας Δημοκρατίας για την οδική ασφάλεια, ενώ θα τεθεί στο επίκεντρο η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Βόρειος Οδικός Άξονας του νησιού». Παράλληλα ο κ. Αυγενάκης τονίζει την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων με στόχο τη μείωση των τροχαίων στην Κρήτη.

«Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, η οδική ασφάλεια είναι απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να μη θυσιάζονται συμπολίτες μας στο βωμό της ασφάλτου. Το όραμά μας για την οδική ασφάλεια έχει ως πρωταρχικό στόχο την εξάλειψη των θανάτων και των τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα, μέσω της εκπαίδευσης και της καλλιέργειας νοοτροπίας ασφαλούς οδήγησης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη σύσκεψη της Παρασκευής λέει ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των τροχαίων στην Κρήτη. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσουμε το φόρο αίματος της ασφάλτου. Ας συμμετάσχουμε όλοι στις δράσεις “Προσέχω” και “Οδηγούμε με ασφάλεια” για την επίτευξη του κοινού στόχου: την εξάλειψη των τροχαίων».

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη «τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν τη σημαντικότερη πληγή στη χώρα μας. Ο φόρος αίματος που πληρώνουμε στην άσφαλτο είναι ο υψηλότερος και βαρύτερος που πληρώνουμε ως Έλληνες πολίτες».

Και συμπληρώνει ότι «σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Κρήτη, μόλις το περασμένο τριήμερο 25-28 Αυγούστου βεβαιώθηκαν 2.246 παραβάσεις του ΚΟΚ με τις πιο σημαντικές από αυτές να αφορούν υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους ή ζώνης ασφαλείας, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, αντικανονικό προσπέρασμα και αντικανονικούς ελιγμούς, καθώς και παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη. Τα στοιχεία αυτά δημιουργούν έντονη ανησυχία για την οδική μας συμπεριφορά».

Τέλος, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ χαρακτηρίζει αξιέπαινη την προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο των οδικών παραβάσεων αλλά τονίζει και την ανάγκη εντατικοποίησης και αυστηρότερης τιμωρίας των παραβατών. Τέλος, ζητά την ευαισθητοποίηση όλων αφού η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση πολιτών, οδηγών, συνεπιβατών και πεζών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παίκτης της Ντόρτμουντ έγραψε χθες τεστ στα μαθηματικά και σήμερα παίζει στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κιελ Βέτιεν της Μπόρουσια Ντόρτμουντ δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει τη Δευτέρα με την υπόλοιπη ομάδα για το Παρίσι, αφού πρώτα έπρεπε να δώσει εξετάσεις για το σχολείο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024