Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να βάλει τις βάσεις για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα προστατεύει τις εργασιακές σχέσεις και δεν θα έχει καμία σχέση με τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβλήθηκε στη χώρα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στους εργαζόμενους της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος. Αποκάλυψε πάντως τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον συγκεκριμένο επιχειρηματία όταν εκείνος αρχικά του εκμυστηρεύτηκε το σχέδιό του για την μεγάλη επένδυση.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να βάλει τις βάσεις για ένα νέο
παραγωγικό μοντέλο, που θα προστατεύει τις εργασιακές σχέσεις και δεν θα
έχει καμία σχέση με τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβλήθηκε στη χώρα, τόνισε ο
Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στους εργαζόμενους της
καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος το πρωί της Τρίτης.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον συγκεκριμένο επιχειρηματία όταν εκείνος του εκμυστηρεύτηκε το σχέδιό του για την μεγάλη επένδυση που ξεκινούσε στον Ασπρόπυργο. Με δισταγμό, επιφύλαξη και δυσπιστία αντιμετώπισε την συγκεκριμένη επένδυση ο πρωθυπουργός όταν άκουσε το σχέδιο ύψους 300 εκτομμυρίων ευρώ από τον ίδιο τον επιχειρηματία. Μάλιστα, όταν τελείωσε η συνάντησή τους, ρώτησε τον συνεργάτη του  στο Μαξίμου, Δημήτρη Τζανακόπουλο: «Είσαι σίγουρος ότι δεν μας κοροϊδεύει;»  

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους υπαλλήλους της Παπαστράτος, περιέγραψε το πώς είχε αντιμετωπίσει τότε τον επιχειρηματία, όταν εκείνος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του για να τον ενημερώσει ότι σχεδιάζει να κάνει επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως ο ίδιος ομολόγησε σήμερα, μόλις τελείωσε η συνάντηση, γύρισε και είπε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τότε διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, «είσαι σίγουρος πώς δεν μας κοροϊδεύει;».  

Σήμερα, πάντως, κατά τη επίσκεψή του, χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία την επένδυση και τη δημιουργία 300 θέσεων εργασίας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι στην Παπαστράτος είναι τυχεροί καθώς πρόκειται για μια υγιή επιχείρηση. «Τέτοιες παραγωγικές επενδύσεις σαν τη δική σας έχει ανάγκη η χώρα» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Η δική σας επένδυση σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, σημείωσε ο
πρωθυπουργός για την Παπαστράτος, είναι «ψήφος εμπιστοσύνης στην
ελληνική οικονομία».

Συνδέοντας το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, με την έξοδο στις αγορές και την διευκόλυνση των επιχειρήσεων να χρηματοδοτηθούν, τόνισε ότι από όλα τα στοιχεία φαίνεται ότι οι επενδυτές εμπιστεύονται όλο και περισσότερο τη χώρα.

Ο ίδιος τόνισε επιπλέον ότι η δέσμευση των εταίρων σε έναν αλγόριθμο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους διαμορφώνει προοπτικές που έχουν χαιρετίσει οι επενδυτές ανά τον κόσμο και εντός χώρας. «Πλέον διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε η χώρα να γίνει ένας ελληνιστικός επενδυτικός τόπος».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της προστασίας των εργασιακών σχέσεων, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παραχθεί ποιοτικό προϊόν αν δεν διασφαλιστούν πρωτίστως οι εργαζόμενοι.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας που έχει επιβληθεί στη χώρα είναι το σωστό μοντέλο, είπε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση βάζει τις βάσεις για να ανατρέψει το εργασιακό μοντέλο που υπάρχει.

Στο σημείο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που προωθείται για ψήφιση, μόλις η Βουλή ανοίξει ξανά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει ένα σωστό μοντέλο επιχειρηματικότητας, υγιούς και όχι κρατικοδίαιτης.

Υπογράμμισε ότι οι φόροι θα μειωθούν μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και αφού θα έχει εξασφαλιστεί δημοσιονομικός χώρος. Σημείωσε, δε, ότι φέτος η ανάπτυξη θα κλείσει κοντά στο 2%.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα εργαλεία που προωθεί η κυβέρνηση ώστε η χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη, όπως είναι η αναπτυξιακή τράπεζα -που θα αρχίσει να λειτουργεί μέσα στο α’ τρίμηνο του 2018-, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, η μείωση της γραφειοκρατίας και το φιλικό κλίμα για τις επενδύσεις.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία έχει πέσει από το 27% στο 21,5%, με στόχο να κυμαίνεται στο 20% το 2018.

Θέλουμε η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη· πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας και στις δυνάμεις μας και χρειάζεται σκληρή δουλειά, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr