ΗΠΑ: Συλλήψεις σε όσους επιχειρήσουν λεηλασίες περιουσιών των πληγέντων του Χάρβεϊ
Η αστυνομία του Χιούστον, της πόλης που έχει παραλύσει από τις πλημμύρες που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, προειδοποίησε την Δευτέρα όσους επιδιώκουν να επωφεληθούν από το χάος για να λεηλατήσουν και να ληστέψουν σπίτια και καταστήματα.
Η αστυνομία του Χιούστον, της πόλης που έχει παραλύσει από τις πλημμύρες που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, προειδοποίησε την Δευτέρα όσους επιδιώκουν να επωφεληθούν από το χάος για να λεηλατήσουν και να ληστέψουν σπίτια και καταστήματα.
Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί τέσσερα πρόσωπα, ανέφερε ο επικεφαλής των αστυνομικών αρχών Αρτ Ασεβέντο.
Μετά από τις φυσικές καταστροφές «έρχονται άνθρωποι από άλλες Πολιτείες ή άλλες πόλεις για να πλιατσικολογήσουν ή να δημιουργήσουν προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά. «Αν επιχειρήσετε να διαπράξετε κάποιο αδίκημα και, ιδίως, σε βάρος των πολιτών μας, που έχουν ήδη υποφέρει πολύ στα χέρια της Μητέρας Φύσης, σας διαβεβαιώ ότι θα συλληφθείτε», υπογράμμισε.
Το Χιούστον δεν είχε εκκενωθεί εν όψει της άφιξης του Χάρβεϊ, όμως χιλιάδες κάτοικοι έχουν βρει καταφύγιο σε κέντρα υποδοχής ή αναμένεται να μετακινηθούν σε αυτά εντός των επόμενων ωρών. Τα περισσότερα καταστήματα έχουν κλείσει αφού πολλές περιοχές είναι πλέον απρόσιτες λόγω των πλημμυρών.
Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν αναπτύξει επιπρόσθετο προσωπικό, κυρίως υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, ενώ στην περιοχή έχουν επίσης αναπτυχθεί 3.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς.
Το 2005 είχαν αναφερθεί πολλές λεηλασίες όταν ο κυκλώνας Κατρίνα έπληξε τη Νέα Ορλεάνη.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πυραυλική επίθεση του Ιράν στην Ντιμόνα του Ισραήλ – Τουλάχιστον 20 τραυματίες
- Αυτοί είναι οι πλαστοί πίνακες και τα κειμήλια που «έκαψαν» τον Γιώργο Τσαγκαράκη – Δίωξη για 4 κακουργήματα σε βάρος του
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 93-103 (85-85 κ.δ.): Στους τελικούς της Α1 οι Πράσινες
- LIVE: Έβερτον – Τσέλσι
- «Σπάει» τη σιωπή της δικηγόρος για δικαστική απόφαση που δεν αναγνώρισε ανωτέρα βία στον πρόωρο τοκετό της
- Όταν η τηλεόραση συναντά τις λογοτεχνικές σελίδες του Θεοτόκη