Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Διευκρινίσεις για τις επιστροφές φόρου – εξπρές έως 10.000 ευρώ

Διευκρινίσεις σχετικά με την επιτάχυνση της διαδικασίας επιστροφής φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων ή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) μέχρι του συνολικού ποσού των 10.000 ευρώ παρέχει εγκύκλιος του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή. Ποιες υποθέσεις αφορά, ποιες δεν θεωρούνται «εκκρεμείς».

Διευκρινίσεις σχετικά με την επιτάχυνση της διαδικασίας επιστροφής φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων ή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) μέχρι του συνολικού ποσού των 10.000 ευρώ παρέχει εγκύκλιος του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Όπως αναφέρεται, η έναρξη ισχύος της εν λόγω διάταξης είναι η 1η Αυγούστου 2017, ημερομηνία δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται μεταξύ άλλων ότι η επιστροφή φόρου:

1) Αφορά σε εκκρεμείς, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (1.8.2017), αιτήσεις επιστροφής φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, καθώς και φόρου προστιθέμενης αξίας σε δικαιούχους επιστροφής, ανεξάρτητα από το καθεστώς στο οποίο εντάσσονται.

Δεν θεωρούνται εκκρεμείς οι υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στις εκκρεμείς αιτήσεις επιστροφών φόρου προστιθέμενης αξίας, η εν λόγω διάταξη έχει εφαρμογή τόσο στα φυσικά όσο και στα νομικά πρόσωπα.

2) Εφαρμόζεται, εφόσον το συνολικά αιτηθέν προς επιστροφή ποσό για το οποίο εκκρεμεί έλεγχος, δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000 ευρώ) ανά δικαιούχο και ανά φορολογία. Προβλέπεται δηλαδή η δυνατότητα ικανοποίησης περισσότερων αιτημάτων του ίδιου δικαιούχου όταν συνολικά δεν υπερβαίνουν, ανά φορολογία, τις 10.000 ευρώ.

3) Εφαρμόζεται άμεσα, χωρίς τον έλεγχο συνδρομής άλλων προϋποθέσεων, με την επιφύλαξη των περί παραγραφής διατάξεων.

Τέλος, «επισημαίνεται ότι ο φυσικός και ηλεκτρονικός φάκελος των συγκεκριμένων υποθέσεων ολοκληρώνονται με την αναφορά της εν λόγω διάταξης.»

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024