Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Τα έσοδα κινούνται καλά, αλλά ποιος ξέρει τι θα ζητήσει το ΔΝΤ

Τζανακόπουλος: Τα έσοδα κινούνται καλά, αλλά ποιος ξέρει τι θα ζητήσει το ΔΝΤ

Το πρόγραμμα κινείται εντός στόχων και δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, εκτιμά ο Δημ.Τζανακόπουλος, χωρίς όμως να παραβλέπει τον αστάθμητο παράγοντα των «ορέξεων» των δανειστών. Παρά το ότι το 2017 και το 2018 η πορεία της οικονομίας αφήνει πολύ λίγα περιθώρια αμφισβητήσεων, «κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ποια θα είναι η στάση των δανειστών και ειδικά του ΔΝΤ». Κρίσιμη για το τέλος του προγράμματος στην ώρα του η στάση της Γερμανίας και του ΔΝΤ, προσθέτει, και μιλά για τις άμεσες προτεραιότητες.

Το πρόγραμμα κινείται εντός στόχων και δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, εκτιμά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, χωρίς όμως να παραβλέπει τον αστάθμητο παράγοντα των «ορέξεων» των δανειστών. Παρά το ότι το 2017 και το 2018 η πορεία της οικονομίας αφήνει πολύ λίγα περιθώρια αμφισβητήσεων, «κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ποια θα είναι η στάση των δανειστών και ειδικά του ΔΝΤ στο δημοσιονομικό σκέλος, καθώς σπανίως αυτή καθορίζεται από τον οικονομικό ορθολογισμό, όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις στο παρελθόν», λέει χαρακτηριστικά.

Παραδέχεται ότι κρίσιμοι παράγοντες για το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 είναι η στάση της Γερμανίας και του ΔΝΤ και μιλά για τις άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακοπουλος ερωτηθείς για τα οικονομικά στοιχεία σε σχέση με την πορεία των εσόδων, υπογραμμίζει πως το 2017 και το 2018 η πορεία της ελληνικής οικονομίας αφήνει πολύ λίγα περιθώρια αμφισβητήσεων, ωστόσο συμπληρώνει πως «κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ποια θα είναι η στάση των δανειστών και ειδικά του ΔΝΤ στο δημοσιονομικό σκέλος, καθώς σπανίως αυτή καθορίζεται από τον οικονομικό ορθολογισμό, όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις στο παρελθόν».

Εκτιμά ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στην ώρα του και χωρίς αναταράξεις εάν όλοι δουλέψουν εποικοδομητικά, «η στάση τόσο της Γερμανίας όσο και του Ταμείου λοιπόν είναι κρίσιμοι παράγοντες που θα παίξουν κομβικό ρόλο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε, επίσης, στα πολιτικά μηνύματα και στον συμβολισμό της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, ο οποίος εκφράζει μια διαφορετική πολιτική αντίληψη χωρίς εμμονή στη λιτότητα, τους ακραίους δημοσιονομικούς περιορισμούς και την α λα καρτ δημοκρατία, σημεία που βρίσκουν σύμφωνη και την ελληνική κυβέρνηση, και τόνισε ότι «η επίσκεψη αυτή φιλοδοξούμε να έχει και πρακτικά αποτελέσματα με την εκκίνηση νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών εκ μέρους των Γάλλων επιχειρηματιών που θα συνοδεύουν των Πρόεδρο Μακρόν».

Ερωτηθείς για τις κυβερνητικές προτεραιότητες, ο κ. Τζανακοπουλος απάντησε πως αυτές κινούνται σε τρεις άξονες, που αφορούν στην προετοιμασία του εδάφους για την οριστική ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές χρήματος, στην ενίσχυση της αναπτυξιακής τάσης της ελληνικής οικονομίας με την προσέλκυση νέων επενδύσεων και τις αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις και στη συνέχιση -εντός των δεδομένων περιορισμών- των κοινωνικών παρεμβάσεων για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων και την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους.

Σχετικά με την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είπε πως θα δώσει τις συντεταγμένες ενός προοδευτικού πολιτικού σχεδίου που θα έχει στο κέντρο του την ιδέα της δίκαιης ανάπτυξης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024