Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρκελώνη: Και ο βασιλιάς Φίλιπος στην εκδήλωση κατά της τρομοκρατίας

Βαρκελώνη: Και ο βασιλιάς Φίλιπος στην εκδήλωση κατά της τρομοκρατίας

O βασιλέας της Ισπανίας Φίλιπος Στ' θα παρευρεθεί στην εκδήλωση κατά της τρομοκρατίας, το Σάββατο, στη Βαρκελώνη, προκειμένου να εκφρασθεί με ρητό τρόπο η καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης εβδομάδας στην καταλανική πρωτεύουσα και στο Καμπρίλς.

O βασιλίας της Ισπανίας Φίλιπος Στ’ θα παρευρεθεί στην εκδήλωση κατά της τρομοκρατίας, το Σάββατο, στη Βαρκελώνη, προκειμένου να εκφρασθεί με ρητό τρόπο η καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης εβδομάδας στην καταλανική πρωτεύουσα και στο Καμπρίλς.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ισπανικής δημοκρατίας που παρίσταται ο βασιλιάς σε μία τέτοια εκδήλωση, μολονότι ως πρίγκιπας ακόμη ο Φίλιπος είχε παρευρεθεί και στην ανάλογη κινητοποίηση στη Μαδρίτη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Μαρτίου 2004.

Η εκδήλωση του Σαββάτου, που διοργανώνουν από κοινού η καταλανική κυβέρνηση και η δημαρχία της Βαρκελώνης, θα διασχίσει το κέντρο της πόλης έως την τραγική σκηνή της Πλατείας της Καταλούνια, υπό το σύνθημα «Δεν φοβάμαι» (No tinc por).

Ο βασιλικός οίκος των Βουρβόνων επιβεβαίωσε την παρουσία του Φίλιπου λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Μεγάρου Μονκλόα πως στην εκδήλωση θα παραστεί ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο Ραχόι ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα διαθέσει ένα αεροσκάφος για να μεταβούν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες και των άλλων κομμάτων στη Βαρκελώνη.

Στην εκδήλωση θα παρίστανται φυσικά ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Καταλωνίας Κάρλες Πιτζεμόντ και η δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου, καθώς και όλα τα κόμματα της Καταλωνίας, περιλαμβανομένων και των αντικαπιταλιστών της CUP.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024