Υπουργείο Υγείας: Ευσεβής πόθος η αποτυχία του δημόσιου συστήματος υγείας
Να μην σπεύδει να προεξοφλεί την αποτυχία του δημόσιου συστήματος υγείας διαμηνύει στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Απαντώντας σε ανακοίνωση του ΙΣΑ για τη νέα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας το υπουργείο τονίζει ότι η μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί «γιατί είναι η διεθνώς αποδεκτή και κοινωνικά αναγκαία απάντηση στην κρίση των συστημάτων υγείας και στις υγειονομικές ανισότητες».
Να μην σπεύδει να προεξοφλεί την αποτυχία του δημόσιου συστήματος υγείας διαμηνύει στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Απαντώντας σε ανακοίνωση του ΙΣΑ για τη νέα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας το υπουργείο τονίζει ότι η μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί «γιατί είναι η διεθνώς αποδεκτή και κοινωνικά αναγκαία απάντηση στην κρίση των συστημάτων υγείας και στις υγειονομικές ανισότητες».
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας απαντώντας άμεσα στο δελτίο τύπου του ΙΣΑ όπου γίνεται λόγος για κατάρρευση της ΠΦΥ πριν καν ξεκινήσει και μικρό ενδιαφέρον εκ μέρους των γιατρών για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ, τονίζει χαρακτηριστικά: «Ο κ. Πατούλης και όσοι αντιστρατεύονται το δημόσιο σύστημα υγείας ας μην σπεύδουν να προεξοφλούν την αποτυχία αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης, εκφράζοντας ευσεβείς πόθους. Αυτή θα προχωρήσει γιατί είναι η διεθνώς αποδεκτή και κοινωνικά αναγκαία απάντηση στην κρίση των συστημάτων υγείας και στις υγειονομικές ανισότητες».
Σε ότι αφορά τις αιτήσεις για τις προσλήψεις στις ΤΟΜΥ, το υπουργείο αναφέρει ότι εν μέσω θέρους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερα από 19.300 άτομα, και ότι η παράταση που εδόθη «απαντά στην ανάγκη να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας να διεκδικήσουν με διαφάνεια κα αξιοκρατία μια αξιοπρεπή θέση εργασίας στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Για πρόοδο μιλά ο Π.Μαρινάκης για την έκθεση για Κράτος Δικαίου και επιτίθεται σε ΜΜΕ και αντιπολίτευση
- Η Μύκονος στην κορυφή του κόσμου: Το «Πάντεχνον» επέστρεψε με τέσσερα μετάλλια
- «Ραφαήλ ήρθαμε, όμως εσύ έλειπες»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα
- Καλοκαιρινές εκπτώσεις στα Public: Η καλύτερη στιγμή για βουτιά στις έξυπνες αγορές
- Στάρμερ: Αποχωρώ με το χαμόγελο και υπερήφανος για όλα όσα επιτελέσαμε – Αναλαμβάνει ο Μπέρναμ
- ΕΛΑΣ: 5 +1 εμβληματικές παρεμβάσεις στην Παιδεία, για την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης
- LIVE: Η κλήρωση του ΠΑΟΚ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
- Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ενδιαφέρεται να εργαλειοποιεί τους θεσμούς για να επεκτείνει την εξουσία του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442