Υπουργείο Υγείας: Ευσεβής πόθος η αποτυχία του δημόσιου συστήματος υγείας
Να μην σπεύδει να προεξοφλεί την αποτυχία του δημόσιου συστήματος υγείας διαμηνύει στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Απαντώντας σε ανακοίνωση του ΙΣΑ για τη νέα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας το υπουργείο τονίζει ότι η μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί «γιατί είναι η διεθνώς αποδεκτή και κοινωνικά αναγκαία απάντηση στην κρίση των συστημάτων υγείας και στις υγειονομικές ανισότητες».
Να μην σπεύδει να προεξοφλεί την αποτυχία του δημόσιου συστήματος υγείας διαμηνύει στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Απαντώντας σε ανακοίνωση του ΙΣΑ για τη νέα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας το υπουργείο τονίζει ότι η μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί «γιατί είναι η διεθνώς αποδεκτή και κοινωνικά αναγκαία απάντηση στην κρίση των συστημάτων υγείας και στις υγειονομικές ανισότητες».
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας απαντώντας άμεσα στο δελτίο τύπου του ΙΣΑ όπου γίνεται λόγος για κατάρρευση της ΠΦΥ πριν καν ξεκινήσει και μικρό ενδιαφέρον εκ μέρους των γιατρών για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ, τονίζει χαρακτηριστικά: «Ο κ. Πατούλης και όσοι αντιστρατεύονται το δημόσιο σύστημα υγείας ας μην σπεύδουν να προεξοφλούν την αποτυχία αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης, εκφράζοντας ευσεβείς πόθους. Αυτή θα προχωρήσει γιατί είναι η διεθνώς αποδεκτή και κοινωνικά αναγκαία απάντηση στην κρίση των συστημάτων υγείας και στις υγειονομικές ανισότητες».
Σε ότι αφορά τις αιτήσεις για τις προσλήψεις στις ΤΟΜΥ, το υπουργείο αναφέρει ότι εν μέσω θέρους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερα από 19.300 άτομα, και ότι η παράταση που εδόθη «απαντά στην ανάγκη να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας να διεκδικήσουν με διαφάνεια κα αξιοκρατία μια αξιοπρεπή θέση εργασίας στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
- Στον 69χρονο αγνοούμενο από την Επανομή ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας
- ΕΛΑΣ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η επίλυση του Κυπριακού, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Κυριάκι Βοιωτίας – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα
- Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στο 3χρονο παιδί τους
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)










































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442