Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανεβάζει ταχύτητα η κυβέρνηση εν όψει νέας αξιολόγησης

Ανεβάζει ταχύτητα η κυβέρνηση εν όψει νέας αξιολόγησης

Επί ποδός βρίσκεται η κυβέρνηση για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την τρίτη αξιολόγηση. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι αποκρατικοποιήσεις, καθώς τουλάχιστον 17 από τα προαπαιτούμενα, που πρέπει να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους, εμπίπτουν σε αυτόν τον τομέα.

Το κλείσιμο εκκρεμοτήτων πριν από την έναρξη των διαπραγμάτευσεων εν όψει της τρίτης αξιολόγησης και η προετοιμασία για τη ΔΕΘ ήταν το αντικείμενο διαδοχικών συσκέψεων του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Οι συναντήσεις με υπουργούς θα συνεχιστούν αυτήν και την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται η συνάντηση των κ.κ. Τσίπρα – Τσακαλώτου εν όψει της έναρξης της τρίτης αξιολόγησης.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, καθώς θα πρέπει να επιδείξει στους δανειστές σημαντική πρόοδο.

Τουλάχιστον 17 από τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις και η κυβέρνηση πρέπει να «περάσει» τη μεταφορά ευαίσθητων ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο.

Ένα ακόμη σημαντικό στοίχημα είναι η κάλυψη του φετινού δημοσιονομικού στόχου, που προϋποθέτει την είσπραξη τουλάχιστον 650 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, ενώ ο εισπρακτικός στόχος για το 2018 ανεβαίνει πάνω από τα 2 δισ. ευρώ.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024