Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για την φωτιά στα Κύθηρα

Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για την φωτιά στα Κύθηρα

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις ευθύνες για την καμένη γη στα Κύθηρα. Απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία αναφέρεται σε «κακό συντονισμό και έλλειψη εναέριων μέσων», ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατηγορεί τόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και τον δήμαρχο Κυθήρων για «πολιτικό παιχνίδι». Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την καταστροφική πυρκαγιά που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα.

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις ευθύνες για την καμένη γη στα Κύθηρα. Απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία αναφέρεται σε «κακό συντονισμό και έλλειψη εναέριων μέσων», ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατηγορεί τόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και τον δήμαρχο Κυθήρων για «πολιτικό παιχνίδι».

«Στην πυρκαγιά στα Κύθηρα ρίξαμε όλα σχεδόν τα ιπτάμενα μέσα που διαθέτει η χώρα» είπε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Μόνον ντροπή προκαλεί η στάση της ΝΔ, η οποία θα έπρεπε να κοιτάξει την πλάτη της και να ρωτήσει τους ανθρώπους της γιατί αδιαφόρησαν τόσα χρόνια να προμηθευτούν έστω και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος μετά το 2001» τονίζει ο κ. Τόσκας και προσθέτει: «Το να μιλάς για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου θέλει και θράσος και προκαλεί ντροπή».

Απαντώντας στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν νοικιάστηκαν εγκαίρως τα επτά πυροσβεστικά ελικόπτερα, ο κ. Τόσκας ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση και ότι αυτά είναι ελικόπτερα δευτερεύουσας δύναμης. Τα τρία βασικά ελικόπτερα «Ericsson», σημειώνει, έχουν ήδη ενοικιαστεί και επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ. Τόσκας κατηγορεί τον δήμαρχο Κυθήρων που είναι, όπως λέει, βασικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ότι σε συνεννόηση με το κόμμα του, έπαιξε πολιτικό παιχνίδι, ζητώντας υπερβολικά πράγματα. Μέχρι και 50 πυροσβεστικά αεροσκάφη που δεν διαθέτει η χώρα ζήτησε, λέει ο κ. Τόσκας, διευκρινίζοντας ότι μιλούσε κάθε μισή ώρα μαζί του.

Ζήτησε, επίσης, σεβασμό από όλους τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης -οι οποίοι πάντως, όπως τονίζει, συνεργάζονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία με το υπουργείο- στους ανθρώπους του πυροσβεστικού σώματος, που ξημεροβραδιάζονται στα βουνά δίνοντας μάχη με τις φωτιές.

Σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε: «Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την συνολική υποβάθμιση της αντιπυρικής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και πρέπει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις» αναφέρει η ΝΔ, σημειώνοντας ιδιαίτερα ότι «ενώ προειδοποιήσαμε έγκαιρα, καθυστέρησε τη διαδικασία μίσθωσης των ιδιωτικών ελικοπτέρων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024