Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ισραήλ περιορίζει ξανά την είσοδο στο Όρος του Ναού

Το Ισραήλ περιορίζει ξανά την είσοδο στο Όρος του Ναού

Έχοντας απομακρύνει τους ανιχνευτές μετάλλου μετά τις αντιδράσεις, το Ισραήλ επανέφερε την Παρασκευή την απαγόρευση εισόδου σε άνδρες κάτω των 50 ετών στο Όρος του Ναού εξαιτίας των σοβαρών ανησυχιών για νέες συγκρούσεις. Τα πρώτα επεισόδια, με τραυματίες, είχαν ήδη σημειωθεί τη νύχτα Πέμπτης προς Παρασκευή, όταν η αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει πλήθος συγκεντρωμένων γύρω από το τέμενος Αλ Ακσά μετά την άρση των μέτρων ασφαλείας.

Έχοντας απομακρύνει τους ανιχνευτές μετάλλου μετά τις αντιδράσεις, το Ισραήλ επανέφερε την Παρασκευή την απαγόρευση εισόδου σε άνδρες κάτω των 50 ετών στο Όρος του Ναού εξαιτίας των σοβαρών ανησυχιών για νέες συγκρούσεις.

Τα πρώτα επεισόδια, με τραυματίες, είχαν ήδη σημειωθεί στην Ιερουσαλήμ τη νύχτα Πέμπτης προς Παρασκευή, όταν η αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει πλήθος συγκεντρωμένων γύρω από το τέμενος Αλ Ακσά μετά την άρση των μέτρων ασφαλείας.

«Η αξιολόγηση της κατάστασης κατέληξε στο ότι υπάρχουν ενδείξεις πως θα λάβουν χώρα επεισόδια και διαμαρτυρίες σήμερα» ανέφερε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, Μίκι Ρόζενφελντ.

Εκτός από την απαγόρευση εισόδου σε άνδρες κάτω των 50, στο Όρος του Ναού και πολλά σημεία της Παλιάς Πόλης έχουν αναπτυχθεί ισχυρές ασυτυνομικές δυνάμεις.

Πριν το Ισραήλ αποσύρει τελικά τους μεταλλικούς ανιχνευτές, παλαιστινιακές ομάδες είχαν κηρύξει «ημέρα οργής» την Παρασκευή.

Από την Πέμπτη το απόγευμα όταν εκατοντάδες ανέβηκαν για προσευχή στο Τέμενος Αλ Άκσα, εκτυλίχθηκαν χαοτικές σκηνές συγκρούσεων με την αστυνομία, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν τουλάχιστον 113 άτομα.

Η ένταση γύρω από το Όρος του Ναού έχει αναζωπυρωθεί εδώ και δύο εβδομάδες, μετά την επίθεση με μαχαίρι εναντίον αστυνομικών. Η κίνηση του Νετανιάχου να αποσύρει τους μεταλλικούς ανιχνευτές και τις κάμερες που είχε αποφασίσει ενδιάμεσα ήταν πολύ σημαντική υποχώρηση για την δεξιά κυβέρνησή του -κάνοντας τους Παλαιστίνιους να πανηγυρίζουν και τους σκληροπυρηνικούς Ισραηλινούς να κατηγορούν τον Νετανιάχου για αδυναμία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024